Son günlerde gündemden düşmeyen Netflix'in popüler dizisi Squid Game'in Şeker Tarifi de trend oldu. Squid Game Dalgona Şekeri Nasıl Yapılır? aramaları gün geçtikçe yoğunlaşmaya başladı. Dünya genelinde milyonlarca kişinin izlediği Squid Game dizisindeki dalgona şekerinin yapılışı oldukça basit. Bunun için gerekli malzeme lstesi yazımızın detayında olacak. Peki, Squid Game Şeker Tarifi! Squid Game Dalgona Şekeri Nasıl Yapılır? İşte bilgiler!

Squid Game Şeker Tarifi İçin Gerekli Malzemeler

10 yemek kaşığı şeker 
1 silme çay kaşığı karbonat 

Squid Game Şeker Tarifinin Yapılışı

10 yemek kaşığı şekeri teflon ya da yapışmaz bir tavaya koyun ve ocağı kısık ateşte açın. Şeker eriyene kadar bekleyin ve herhangi bir kaşıkla karıştırmayın, sadece tavayı hareket ettirerek ısının eşit dağılmasını sağlayın.

Şeker eridikten sonra bir spatula yadımı ile karıştırarak şekerin yanmamasına dikkat edin ve ardından da karbonatı ekleyin. Şeker ve karbonat karıştıktan sonra ocaktan alın.

Tezgahın üzerine yağlı kağıt serin. Karbonatlı şeker karışımını yağlı kağıt üzerine yuvarlak şekiller halinde yavaşça istediğiniz şekilde yayın.

Düz bir bardak altı ile çok fazla bastırmadan şekerlerin yüzeyini düz bir hale getirin. Yüzeyleri düzlenmiş şekerlerin üzerine kurabiye kalıpları ile şekiller verdikten sonra soğumaya bırakın.

Squid Game dalgona şekeri sunuma hazırdır.

Afiyet olsun!..

Editör: TE Bilisim