İstanbul, Ankara, İzmir illerine kar ne zaman yağacak? Kar yağışı için tarih belli oldu mu? Soruları sıkça araştırılmaya başlandı. Meteoroloji'den hava durumu ile kar yağışı ve kuvvetli rüzgar uyarısı yapıldı. Yeni hafta sonunun ilk gününde hava sıcaklıkları mevsim normallerinin 4 ila 6 derece altında seyredecek. Yağışların; yağmur ve sağanak, Akdeniz ile iç ve doğu bölgelerde yer yer gök gürültülü sağanak, Marmara'nın güneydoğusu, Batı Karadeniz'in iç kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Peki, İstanbul, Ankara, İzmir illerine kar ne zaman yağacak? Kar yağışı için tarih belli oldu mu? İşte tüm detaylar haberimizde…

KAR YAĞIŞI İÇİN TARİH BELLİ OLDU MU?

Meteoroloji, Salı günü itibarı ile sıcaklıklarda düşüşe geçileceğini bildirirken yurt genelinde yağışlı havanın etkisini göstereceğini kaydetti. MGM tarafından yapılan uyarılarda yurdun birçok kesiminde etkili olacak yağış ve fırtına nedeniyle turuncu alarm verildi. Türkiye'nin büyük bir kesimi bu hafta yağışlı havanın etkisine girerken İstanbul'da kar yağışı için Meteoroloji, beklenen o tarihi açıkladı.

İSTANBUL, ANKARA, İZMİR İLLERİNE KAR NE ZAMAN YAĞACAK?

Geçtiğimiz günlerde Hava Tahmin Uzmanı Dr. Levent Yalçın, "Hava durumu nasıl olacak?", "İstanbul'da kar yağışı etkili olacak mı?" sorularına yanıt verdi.

Öncelikle yağışların Çanakkale, Trakya ve İstanbul'un batısında sabah saatlerinde başlayıp yarın akşam saatlerine kadar etkili olmasını beklediklerini dile getiren Levent Yalçın, şu ifadeleri kullandı:

Sağanak ve yağmur şeklinde olmasını bekliyoruz. Yarın akşam saatlerine kadar Ankara'da dahil olmak üzere yurdun kuzeyi tamamen yağışlı olacak. Pazartesi günü de kuvvetli lodosla birlikte yağışın yurt genelinde etkili olmasını bekliyoruz.
Karla karışık yağmur etkili olacak. İstanbul'un özellikle şehir merkezinde Salı günü gece saatlerinden itibaren karla karışık yağmurun etkili olmasını bekliyoruz. Şehir merkezinde de kar şeklinde değil, karla karışık yağmur şeklinde bekliyoruz.
Ancak İstanbul'da Pazar günü olacak maksimum sıcaklık 10 derece, pazartesi günü olacak 16 derece sıcaklığı çok arayacağız. Çarşamba günü sıcaklığın 5 derecelere kadar düşmesini bekliyoruz. Dolayısıyla kar yağışı sıcaklığı etkileyecek. Çarşamba ve Perşembe karla karışık yağmur bekliyoruz ancak rakımın yüksek olduğu yerlerde sıcaklığın düşmesiyle beraber yağışın cinsinin yer yer kar şekline dönmesi beklentilerimiz arasında. Tabi bu söylediklerimiz denize kıyısı olan İstanbul için gerekli. Ankara'ya doğru geldiğimizde Çarşamba ve Perşembe doğrudan kar yağışı görürüz diye tahmin ediyoruz.
Editör: TE Bilisim