Mevlid Kandilinde hangi ibadetler yapılır, hangi dualar ve sureler okunur, hangi zikirler çekilir, Mevlid Kandilinde kılınacak namaz, fazileti ve kılınışı gibi araştırmalar bu gece vatandaşlar tarafından yoğun bir şekilde gerçekleştiriliyor. İki Cihan güneşi Efendimiz sallallâhu aleyhi ve sellemin dünyayı şereflendirdiği bu mübarek geceyi şükür, dua ve tazarru ile geçirmek isteyen Müslümanlar bu gecede yapılması tavsiye edilen ibadetleri merak ediyor. Peki, Mevlid Kandilinde neler yapılır? Mevlid Kandilinde kılınacak namaz, fazileti ve okunacak dualar yazımızda...

Mevlid Kandilinde neler yapılır? Mevlid Kandilinde kılınacak namaz, fazileti ve okunacak dualar...

Öncelikle belirtmek gerekir ki Kandil gecelerinde yapılması tavsiye edilen ibadetler farz ya da vacip olmayıp, nafile ibadetler kısmındandır. Bir Müslüman dilediği zaman dilediği kadar fazla nafile ibadet edebilir, dua ve zikirler ile vakit geçirebilir. Bu hususi gecelerde cereyan eden önemli hadiseler dolayısıyla da bu gecede yine Allahu Teala'ya dua ve niyazda bulunmanın, namaz kılıp Kuran-ı Kerim okumanın bir mahzuru olduğu asla söylenemez. Bilakis ibadet etmesi vesilesiyle Allah c.c. katında afv ü mağfirete nail olması ümid olunur. 

Burada dikkat edilmesi gereken; bu gecelerde yapılacak ibadetlerin farz ya da vacip gibi yapılması zaruri değil, "nafile" olduğunu bilerek yapmaktır. Yani kişi dilerse yapar, eğer yapmaz ise herhangi bir mesuliyeti olmaz. Ancak alacağı mükafattan mahrum kalmış olur.

Mevlid Kandilinde neler yapılır?

Mevlid Kandilinde yapılacak hususi bir ibadet olmamakla beraber bu gecenin, dünyayı teşrif eden Rasülümüz s.a.v.'in doğduğu gün olması hasebiyle şükür ve istiğfar niyeti ile bir tesbih namazı kılınması tavsiye edilmektedir.

Tesbih namazının kılınışı ve Tesbih duasının okunuşu hakkında detaylı bilgilerin yer aldığı yazımıza ise BURAYA TIKLAYARAK erişebilirsiniz.

Bu gecede Peygamber Efendimiz'e s.a.v. bol bol salevât-ı şerife okuyarak şefaatini dilemeli, günahlarından afv ü mağfirete mazhar olabilmek için dua ve istiğfarda bulunmalıdır.

Dualarında ana babasına, ecdad ve evlâdına, akraba-i taallukatına, üzerinde hakkı olan kimselere ve tüm müminlere de dua etmeyi de unutmamalıdır.

Editör: TE Bilisim