Makarna sadece içeriğinde bulunan un ve sudan değil durum buğdayından üretilen ve irmikten elde edilen bir yiyecektir. Makarna son derece doyurucu ve besleyici yiyeceklerden biridir. Ayrıca çok hızlı ve pratik bir şekilde yapılan makarna her evin olmazsa olmaz gıdasıdır. Özellikle öğrenci evlerinde her gün piştiği için makarnanın popülerliği daha da artmıştır. Makarnaya katılan birbirinden farklı soslarla lezzetli hale gelen makarnaların suyunu atmak yerine değerlendirmeniz mümkün. Yemeklere daha lezzetli bir aroma ekleyebilir, temizlikte değerlendirebilir ayrıca kişisel bakım ürünü olarak bile kullanabilirsiniz. İşte makarna suyunu dökmemeniz için harika bir nedenler…

MAKARNA SUYU DEĞERLENDİRMENİN YOLLARI

Makarnayı haşladıktan sonra lavaboya dökmek yerine pilav, çorba yaparken kullanabilir yemekleriniz daha lezzetli bir hale getirebilirsiniz.

Bunun için isterseniz makarna suyunu süzdükten sonra, soğutabilir ve buzdolabında saklamak için hava geçirmez bir kaba taşıyabilir ya da ileride kullanmak üzere dondurmak için buz kalıplarına dökebilirsiniz.

Makarna suyunu soğuması için bir kenara alın ve daha sonra bütün çiçekleriniz sulamak için kullanın. Çiçeklerinizin nasıl coştuğunu ve canlandığını göreceksiniz.

Makarna suyunu ile çorba

Ekşi mayalı hamur, hızlı ekmek hamurları ve pizza hamurunuzda, sade su yerine makarna suyunu kullanarak daha çıtır çıtır bir ekmek yapabilirsiniz.

Makarna suyu ile sos yapma

Ayrıca hızlı bir gravy sos hazırlamak için et suyu yerine kalan makarna suyunu kullanabilirsiniz

Editör: TE Bilisim