Levent Gültekin

Süper Lig’de Beşiktaş ile Galatasaray’ın oynadığı haftada evinde Alanyaspor’a kaybederek büyük bir hayal kırıklığı yaratan Fenerbahçe’de sular durulmuyor…

Elinde iyi bir futbolcu grubu olmasına rağmen ligde 3 mağlubiyet alan, UEFA Avrupa Ligi’nde ise 3 maçta 2 puan toplayan Vitor Pereira için tehlike çanları çalarken, tecrübeli teknik adam için camiada ‘bir an önce gönderilmeli’ yorumları yapılmaya başlandı.

ARAYIŞLAR BAŞLADI

Geldiği günden beri Mesut Özil ile gerginlikle yaşayan, 10 haftada 10 değişik kadroyla maçlara çıkan Pereira’nın istikrarsız tercihleri eleştiri konusu olurken, kötü gidişata Ali Koç’un el attığı, yönetimin Vitor Pereira’dan rapor istediği bildirildi.

Fenerbahçeli yazar ve yorumcuların ‘Vitor Pereira gitmeli’ serzenişlerine kulak veren bazı yöneticilerin şimdiden arayışlara koyulduğu ifade edilirken, bu süreçte menajerlerin çoktan harekete geçtiği belirtildi.

Şenol Güneş’in milli takımdan ayrılmasının ardından TFF’de insiyatif alan ve Stefan Kuntz’u göreve getiren Hamit Altıntop tercihini göz önünde bulunduran sarı lacivertlilerin Alman hocalarla temasa geçtiği anlaşılırken, Ali Koç’a 40 yaşındaki antrenör Meikel Schönweitz’in isminin iletildiği kaydedildi.

İLK TEKNİK İSİM 

Tıpkı Stefan Kuntz gibi Alman olan ve milli takım alt yaş gruplarında teknik direktörlük yapan Meikel Schönweitz şu anda Gelişim Antrenörü olarak görev alırken 41 yaşındaki çalıştırıcının Azerbaycan’da düzenlenen Avrupa Şampiyonası’nda U17 takımıyla 3.olması dikkatlerden kaçmadı.

2014 yılında şu anda Almanya Milli Takımı’nın başında olan Hansi Flick’in yardımcılığını yapan Schönweitz Bundesliga ekiplerinden Mainz’da da çalışma fırsatı bulurken, Ali Koç’un kariyerini ispat etmiş Alman bir teknik direktörün yanında Meikel Schönweitz’e sıcak bakabileceği bilgisi verildi.

Editör: TE Bilisim