Kantaron yağı her ürün gibi düzenli ve sürekli kullanımda olumlu etkiler sağlayacak ve fayda gösterecek bir yağ türüdür. Birkaç kez düzensiz kullanımında hiçbir sonuç beklenmemeli ve alınamayacaktır. Kantaron yağını cilde uyguladıktan sonra birkaç dakika parmak uçları ile yavaşça cildi tahriş etmeden masaj yapılmalıdır. Daha sonrasında cilt üzerinde bulunan kantaron yağı birkaç dakika içerisinde cilt üzerinde kolaylıkla emilecektir ve kullanım sonrasında cildi yıkamak gerekmez.

Kantaron Yağı Ne İçin Kullanılır?

Kantaron yağının kullanılma sebeplerinin en başında cilt sorunları gelir. Bu sorunlar için çözüm arayan her birey kantaron yağı uygulamasını yapabilir ve kantaron yapı genellikle cilt üzerinde bulunan sivilceler için kullanılır. Kantaron yağı antiseptik özelliği ile yara ve yanıkların tedavisinde kullanıldığı gibi cilt üzeri tahrişleri, cilt lekeleri ve akne sorunlarında da kullanılır. Her cilt tipi için farklı uygulama uygun görülür. Bu bir yağ türü olduğu için kuru ciltlerde bir soruna yol açmazken yağlı ciltleri daha fazla yağlandıracaktır ve bu sebeple yağlı ciltlerde daha az kullanılması gerekir. Kantaron yağı cilt üzerinde düzenli bir maske olarak kullanılabildiği gibi farklı olarakta vücuda faydaları vardır. Bunların arasında kantaron bitkisi çay, gıda olarak tüketildiğinde de bağışıklığı güçlendirici ve üst solunum yolları enfeksiyonlarını da iyileştirici güce sahiptir.

Kantaron Yağının Yüze Faydaları Neler?

Kantaron yağının cilde birçok faydası bulunur. Kantaron yağı düzenli ve bilinçli bir şekilde kullanıldığı taktirde ciltte ki birçok soruna iyi geldiği görülebilmektedir. Kantaron yağının yüz üzerinde bulunan sorunlara faydaları ise şu şekildedir:

  • Cildi temizler, kirden ve dış etkenlerden maruz kalınan mikroplardan arındırır.
  • Cildi iyileştirme gücüne sahiptir ve yara, yanık tedavi etme gücüne de sahiptir.
  • Cildi onarır.
  • Siyah noktaların temizlenmesine yardımcı olur.
  • Güneş yanıklarını iyileştirir.
  • Sakinleştirici etkiye sahiptir.
  • Nemlendirici etkiye sahiptir.

Kantaron Yağının Zararları Ve Yan Etkileri Nelerdir?

Kantaron yağının zararı, yan etkisi bulunur. Bu yan etkiler genellikle bilinçsizce kullanım sonucu ortaya çıkabilir. Kantaron yağının bazı vücutlar üzerinde ki en sık görülen zarar ve yan etkileri ise şu şekildedir:

  • Ağızda kuruluk hissi,
  • Baş ağrısı,
  • Baş dönmesi,
  • Kabızlık,
  • Çarpıntı,
  • Terleme,
  • Mide bulantısı,

Kantaron yağının en sık görülen yan etkileri bunlardır ve sebepleri arasında ise kantaron yağının serotonin salgılama özelliğinden dolayı olduğu bilinir. Hamilelik döneminde kesinlikle kullanılmaması gereken kantaron yağı bilimsel olarak doğum üzerinde olumsuz etkilere yol açtığı da gözlemlenmiştir.

Emziren annelerin de kesinlikle kantaron kullanmaması gerekir. Kullanıldığı taktirde çocukta uyku hali, halsizlik gibi yan etkiler görülebildiği saptanmıştır.

Kantaron Yağı Saça Uygulanabilir Mi?

Kantaron yağının içerisinde bulunan vitaminler sayesinde saç üzerinde de olumlu birçok özelliği bulunur. Kantaron yağı içerdiği minareler sayesinde. Saç dökülmelerini engeller. Saçlarda parlaklık sağladığı gibi saç uzamasına da olumlu etkiler gösterdiği söylenmiştir. Saç diplerimde bulunan kepekleri iyileştirir ve saç derisi hücrelerinin gelişmesine yardımcı olur. Saçları nemlendirir ve daha gür görünmesine de yardımcı olur. Kantaron yağı aynı cilde uygulandığı gibi yüze uygulanması da gayet faydalıdır. Saçın gürlüğüne göre bir miktar yağ ele dökülerek saç diplerime mesaj yapılır ve 1-2 saat saç dibinde bekletilmesi uygun görülür. Daha sonrasında durulanma amaçlı kantaron yağı saçtan arındırılarak yıkanır.

 

Editör: TE Bilisim