Galatasaray-Lokomotiv Moskova maçı tekrar mı olacak? sorusu sıkça araştırılmaya başlandı. UEFA Avrupa Ligi'nde perşembe gecesi Nef Stadı'nda oynanan Galatasaray-Lokomotiv Moskova maçı 1-1 eşitlikle sonuçlanmıştı. Karşılaşmanın ardından çok konuşulacak bir iddia ortaya atıldı. Rus ekibinin oyuncusu Dmitri Zhivoglyadov'a iki kez sarı kart gösterildiği, ancak oyundan atılmadığı ileri sürülürken, akıllara 'maç tekrarlanır mı' sorusu geldi. Peki, Galatasaray-Lokomotiv Moskova maçı tekrar mı olacak? işte maç içerisindeki kural hatası!

MAÇ İÇERİSİNDEKİ KURAL HATASI!

UEFA Avrupa Ligi'nde perşembe günü liderlik koltuğunda oturan Galatasaray, Lokomotiv Moskova'yı konuk etti. Sarı-kırmızılı takım 1-0 öne geçtiği ve sayısız gol pozisyonlarından yararlanamadığı maçta Rus temsilcisi ile yenişemedi: 1-1. Karşılaşma sonrası ortalığı karıştıran iddia ortaya atıldı.

Rus basınından "championat.com" sitesi, İsviçreli hakem Sandro Scharer'in Lokomotiv oyuncusu Dmitri Zhivoglyadov'a 2 kez sarı kart göstermesine rağmen oyundan atmadığını iddia etti. Olayın kare kare fotoğrafları da yayınlandı. 90+2'de Kerem'e yapılan faul sonrasında Dmitri'ye kart çıktı. Sonrasında ise saha içi karıştı.

Hakem Sandro Scharer, bu bölgeye giderek Diagne'ye sarı kart çıkardı. Ardından cezalandırılan isim Barinov oldu. Sonra yine sarı kartı olan Zhivoglyadov'a kart çıktığı iddia edildi. Rus basını, hakemin olayların başında Zhivoglyadov'a çıkardığı kartı unutmuş olabileceğini belirtti.

GALATASARAY-LOKOMOTİV MOSKOVA MAÇI TEKRAR MI OLACAK?

İsviçreli hakem Sandro Scharer'in Rus futbolcu Zhivoglyadov'a iki sarı kart çıkarıp kırmızı kart göstermemesi sonrası sosyal medyada maçın tekrar edilmesi yönünde yorumlar yapıldı.

Raporlarda ise Dmitri Zhivologlyadov'a tek kart verildiği gözüküyor. UEFA'nın resmi internet sitesindeki maç raporunda 90+3'te saha içinde yaşanan gerilimin ardından Lokomotiv'den Barinov, Zhivoglyadov ve G.Saray'dan ise Diagne'ye sarı kart çıktığı görülüyor.

Maçın tekrarlanacağı iddiası Galataraylı taraftarlar arasında heyecan oluşturdu. Sarı-kırmızılı kulüp ise iddiaların ardından UEFA'ya herhangi bir başvuruda bulunmadı.

Editör: TE Bilisim