Levent GÜLTEKİN

Trabzonspor’un Fatih Karagümrük deplasmanından 3 puanla dönmesinin ardından zirve yarışında ben de varım maçına çıkan ve Malatyaspor karşısında 2 puan bırakan Galatasaray’da tam bir hayal kırıklığı yaşanıyor.

UEFA Avrupa Ligi’nde yakaladığı başarıyı bir türlü Süper Lig’e aksettiremeyen Galatasaray’da zirvenin 14 puan gerisine düşülmesinin sebebi olarak Fatih Terim’in sürekli rotasyonlu kadro tercihleri gösterilirken, tecrübeli teknik adamın dün de Kerem Aktürkoğlu, Cicaldau, Feghouli gibi yıldızları yedek kulübesinde oturtması taraftarları isyan ettirdi.

Malatya deplasmanında koskoca ilk 45 dakikayı boş geçiren ve ikinci yarıda yapılan değişikliklerle kıpırdayan Cimbom aradığı golü bir türlü bulamazken, Kerem, Feghouli, Cicaldau dışında Terim’in sürekli olarak forvet hattında Halil Dervişoğlu’nu denemesi ise homurdanmalara yol açtı.

Süper Lig’de şu ana kadar oynadığı 13 maçta sadece 1 gol atan milli forvetin dün çok etkili görünmemesi Fatih Terim üzerinde Mostafa Mohamed baskısı yaratırken, Mısırlı yıldızın 90 dakika boyunca hiç düşünülmemesi sarı kırmızılı cephede infiale yol açtı. Kenardan yapılan ortalarda Diagne’nin uygun pozisyon alamaması dışında, Sadık ve Semih tarafından sürekli markaj altında olan Senegalli’ye yardımcı olabilecek bir santrafor olarak Mostafa Mohamed’in akıllara gelmesi havada kalırken, teknik heyetin de Mostafa için sorumluluk almaması Malatyaspor karşısındaki eşitliği bozamadı.

Süper Lig’de derbilerden ağır yaralı çıkan son 3 maçta ise sadece 2 puan toplayan Galatasaray’da forvet hattındaki belirsizlik hala devam ederken, sarı kırmızılılarda Yedlin, Aanholt, Berkan Kutlu ve Taylan Antalyalı’nın skora neredeyse hiç katkı yapamamaları ise dikkatlerden kaçmadı.

Dün sık sık hücuma destek vermesine rağmen yaptığı ortalar ve pas tercihleriyle saç baş yolduran Yedlin’in 11 maçta 0 gol 0 asist istatistiğiyle oynaması açıkça görülürken, Van Aanholt’un 12, Taylan Antalyalı’nın 12, Berkan Kutlu’nun ise yine 12 maçta ‘0’ çekmesi ise ‘büyük fiyasko’ olarak yorumlandı.

Editör: TE Bilisim