SAYIŞTAY’IN belediyelere ilişkin denetim raporu, bir acı gerçeği daha gün yüzüne çıkardı. CHP’nin yönettiği belediyelerde; gecekondu bölgelerinin ıslahı için kullanılması gereken paraların amaçları dışında harcandığı, Sayıştay tarafından somut örneklerle gözler önüne serildi. Sabah Gazetesi’nin haberine göre Sayıştay’ın Gecekondu Fonu ile ilgili tespitleri şöyle:

İstanbul Büyükşehir Belediyesi: Fona ait 53.458.820 lira başka amaçlar için kullanılmış.

***

İzmir Menemen Belediyesi: Hazine tarafından gönderilen 392 bin TL’nin amacına uygun harcanmamış.

***

Adana Ceyhan Belediyesi: Geçen yıl gecekondu fonu olarak ayrılan milyonlarca lirayı mevzuata aykırı olarak harcayan belediye, bu yıl da aynı yönteme başvurmuş. Gecekondu fonunda olması gereken 2 milyon 624 bin lira amacı dışında kullanılmış.

***

Samsun Atakum Belediyesi: Hazineye ait taşınmazların satışından fona aktarım yapılmadığı tespit edildi. Toplamda 553 bin 414 lira gecekondu bölgelerinin ıslahı için kullanılmamış.

***

İzmir Bornova Belediyesi: Fonda toplanması gereken paraların bir kısmını vadeli bir hesapta, kalan kısmını vadesiz başka bir hesapta tutulmuş. Belediyenin, Gecekondu Kanunu gereğince oluşturduğu vadesiz hesapta 53 bin 451 bulunduğu tespit edilirken, vadeli hesapta tahakkuk eden toplam 75.605 TL’nin faizin ise belediyenin başka bir banka hesabına aktarılmış

Editör: TE Bilisim