Sosyal medya platformu Twitterda yayılan Kınık'ta maden patlaması oldu yönündeki paylaşımlar vatandaşları tedirgin etti. Vali Köşger'den konuya dair bilgilendirme geldi. Yavuz Selim Köşger, Kınık maden patlaması olayında ölü ve yaralılar hakkında ilk açıklamayı yaptı. Bu bağlamda vatandaşlar kömür ocağında patlama konusunun ayrıntılarını merak ediyor. Peki, Kınık madende patlama mı oldu? Kınık nerede? Kınık son dakika haberleri içeriğimizde olacak...

Kınık madende patlama mı oldu? İşte Kınık son dakika haberleri!

Twitterda yapılan paylaşımlarda ve bazı haber kanallarında yer alan bilgilere göre kömür madeninde patlama meydana geldi. İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger konuya ilişkin yaptığı son dakika paylaşımında, Kınık'ta bir kömür ocağında göçük meydana geldiğini ve olayda can kaybı ve ağır yaralı bulunmadığını belirtti.

Vali Köşger açıklamasında, "İlimiz Kınık ilçesinde bir kömür madeni işletmesinde kısmi bir göçük olduğu ilk belirlemelere göre can kaybı ve ağır yaralı kimse olmadığı 8 hafif yaralının 112 ekiplerince Kınık ve Bergama Devlet Hastanelerine sevk edildiği hususu, Kamuoyunun bilgisine sunulur." ifadelerine yer verdi.

Kınık nerede? 

Kınık, İzmir'in bir ilçesi olup Soma ile komşudur.

Kınık Ege bölgesinde yer almakta olup, Kınık ilçesi İzmir iline bağlıdır. Kınık yüzölçümü 479 km2 alan olup, alan olarak Türkiye'nin 586. en büyük ilçesidir.Kınık haritası konumu ise 39° 5' 9.2364'' Kuzey ve 27° 22' 54.4800'' Doğu gps koordinatlarıdır. Kınık ilçesi bağlı olduğu İzmir iline 76 kilometre mesafe uzaklıktadır.

Kınık rakımı 90 metredir. (ortalama deniz seviyesine göre yüksekliği)

Editör: TE Bilisim