Akaryakıt fiyatları düşecek mi? LPG, Benzin ve mazot düşer mi? soruları sıkça araştırılmaya başlandı.  Ancak döviz kurlarında yaşanan düşüş sonrası zamların uygulanıp uygulanmayacağı merak ediliyor. Dün gece yarısı hızla düşen dolar kurundan sonra araç sahiplerinin aklında tek bir soru var "Akaryakıt fiyatları düşecek mi? LPG, Benzin ve mazot düşer mi?" Petrol Gaz İkmal İstasyonları İşveren Sendikası’nın (EPGİS) akaryakıt fiyatlarına yapılacak zammın iptal edildiğini açıkladı. İşte tüm detaylar haberimizde...

LPG, BENZİN VE MAZOT DÜŞER Mİ?

Aracı olan ve araç kullanan vatandaşlar tarafından benzin ve mazot fiyatları yoğun olarak araştırıyor. Döviz fiyatlarının düşmesinin ardından 21 Aralık'ta geçerli olacak benzin, motorin ve LPG zamları iptal edilmiş oldu. EPDK yaptığı duyuruda Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamaları sonradsı dövizde yaşanan düşüş nedeniyle zamların iptal edildiğini açıkladı.

Benzinin litre fiyatına gece yarısından itibaren geçerli olmak üzere benzine 66, motorine 55 ve LPG'ye 57 kuruş zam yapılacağı beklenmekteydi. Fakat EPDK 21 Aralık'ta geçerli olacak akaryakıt zamları iptal edildi. EPDK tarafından yapılan açıklamada, "Cumhurbaşkanımızın bugün açıkladığı ekonomik tedbirlerin ardından dövizde yaşanan düşüş sebebiyle akaryakıt fiyatlarına bu geceden itibaren yapılacak artışlar, sektörümüzün desteği ile durdurulmuştur." ifadelerine yer verildi.

İşte EPDK'dan yapılan açıklamanın tam metni:

Sayın Cumhurbaşkanımızın bugün açıkladığı ekonomik tedbirlerin ardından dövizde yaşanan düşüş sebebiyle akaryakıt fiyatlarına bu geceden itibaren yapılacak artışlar, sektörümüzün desteği ile durdurulmuştur. Bilindiği üzere akaryakıt fiyatlarında en belirleyici unsur petrol fiyatları ve döviz hareketleridir.
Dövizde yaşanan düşüş en kısa süre içerisinde pompa fiyatlarına da yansıyacaktır. Sayın Cumhurbaşkanımızın açıkladığı ekonomik tedbirlere destek veren tüm sektör temsilcilerimize kurum olarak teşekkür ederiz.
Editör: TE Bilisim