Dövize Çevrilebilir Mevduat ne demek? Dövize Çevrilebilir Mevduat nasıl açılır? Soruları vatandaşlar tarafından sıkça araştırılmaya başlandı. Dövize Çevrilebilir Mevduat sistemi yoğun olarak araştırılıyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kabine toplantısı sonrası TL mevduatı ile ilgili açıklamalarda bulundu. İlk kez 1967 yılında açılan bu sistem, hesaplara Hazine adına kur garantisi vermişti. Dövize Çevrilebilir Mevduat nasıl açılır? Dövize Çevrilebilir Mevduat ne demek? hakkında bilgiler haberimizde...

DÖVİZE ÇEVRİLEBİLİR MEVDUAT NASIL AÇILIR?

Dövize Çevrilebilir Mevduat sistemi yoğun olarak araştırılıyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kabine toplantısı sonrası TL mevduatı ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Son dakika gelen bilgiye göre Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati "Dövize endeksli Türk lirası mevduatları ile ilgili yeni düzenlemelerin ayrıntılarını saat 14:00'te açıklayacağız. Bankalarımız da gün içerisinde işlemlere başlayacaktır. Milletimize hayırlı olsun." Açıklamalarında bulundu.

DÖVİZE ÇEVRİLEBİLİR MEVDUAT NE DEMEK?

Dışarıdan döviz girişini teşvik etmek amacıyla Dövize Çevrilebilir Mevduat (DÇM) hesapları ilk kez 1967 yılında açılmıştı.

Bu sistemle beraber hesap sahibine dövizli işlem hakkı tanınıyor. Merkez Bankası hesaplara, Hazine adına, kur garantisi veriyor ve kur farkları bütçeden karşılanıyor.

Editör: TE Bilisim