Putin’in sadık bir piyadesi olduğunu her fırsatta vurgulayan ve “Onun için canımı feda ederim” diyen Çeçenistan Valisi Ramazan Kadirov, Çeçenistan’a bağımsızlığını kazandıran Cevher Dudayev’le terör örgütü PKK elebaşı Abdullah Öcalan’ı bir tuttu.

Her mikrofon gördüğünden Putin’i çok sevdiğini getiren ve “Dünya çapında böyle bir siyasi lider yok” sözleriyle Putin’e bağlılığını yineleyen Kadirov, bulduğu ilk fırsatı da Türkiye’ye saldırarak değerlendirdi. Kadirov, Kocaeli’de açılan Cevher Dudayev Parkı üzerinden Türkiye Cumhuriyeti’ni hedef alarak tehdit etti. Ruslar’ın Çeçenistan’ı işgal girişiminde cephede şehit olan Çeçen İçkerya Cumhuriyeti’nin ilk cumhurbaşkanı Dudayev’i ‘terörist’ olarak gören Putinist Kadirov, Türkiye’ye ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yönelik tehdit dolu bir mesaj yayınladı.

ERDOĞAN’A TEHDİT!

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı da isim vererek hedef alan Kadirov, açılan parka misilleme olarak ‘PKK elebaşı Abdullah Öcalan’ın heykelini dikme’ tehdidinde bulundu. Kadirov, “Erdoğan’a sesleniyorum: Kararını ver! Ya açıkça teröristleri destekleyen bir devlet olursun ya da Rusya ile dürüst ilişkileri desteklersin. Karşılık verme hakkımız var. Mesela Grozni’deki bir parka Öcalan’ın ismini vermemiz gayet uygun olurdu” diye konuştu.

Editör: TE Bilisim