Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, kur korumalı TL mevduat hesabına ciddi ilgi olduğunu belirterek, "Cuma akşamı itibarıyla 131 milyar lirayı aşan ciddi bir meblağa ulaşıldı." dedi.

Birtakım tedbir paketlerinin açıklandığı 20 Aralık'ta uygulamaya konulan kur korumalı TL mevduat hesabını anımsatan Nebati, "Kur korumalı mevduat hesabı çok ciddi bir karşılık buldu. Cuma akşamı itibarıyla 131 milyar lirayı aşan ciddi bir meblağa ulaşıldı. Günde ortalama 10 milyar lira sisteme girdi." ifadelerini kullandı.

Yastık altındaki altınların ekonomiye kazandırılması konusundaki çalışmalardan bahseden Nebati, çalışmaların son noktasına geldiklerini söyledi.

Nebati, "KDV'de de çalışmalarımız devam ediyor. Orada da rötuşları yapacağız. Sonra Cumhurbaşkanımız paylaşacaktır. Savunma sanayisinde, enerjide, havacılıkta, ilaçta, tarımda, turizmde yatırımcıları davet ediyoruz. Hazırlıklı olun. Bu konularda size tahmin bile edemeyeceğiniz seviyelerde özel imkanlarımızla hizmet edeceğiz. Siz yeter ki yatırım yapmaya karar verin." şeklinde konuştu.

İthalatı azaltıcı her alanda yatırımcıların yanında olacaklarını vurgulayan Nebati, "Çok uygun ve uzun vadeli koşullarla yanınızdayız. 2023'te biz tek haneli bir enflasyon, doğal gazımız, TOGG ve diğer adımlarla birlikte Cumhurbaşkanımız bu ülkenin liderliğine devam edecek." ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim