2022 doğalgaz fatura yardımı kimleri kapsıyor? Doğalgaz desteği ne kadar, kaç TL? soruları vatandaşlar tarafından merak konusu oldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından verilen müjdenin detayları belli oldu. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık merak edilen soruların cevabını kamuoyuyla paylaştı. Peki, 2022 doğalgaz fatura yardımı kimleri kapsıyor? Doğalgaz desteği ne kadar, kaç TL? İşte Doğalgaz yardımı ile ilgili merak edilenler ve e-Devlet doğazlgaz desteği başvuru sayfası...

2022 DOĞALGAZ FATURA YARDIMI KİMLERİ KAPSIYOR?

İhtiyaç sahiplerine hane başına yapılan kömür yardımının yanı sıra doğal gaz yardımının da hayata geçirileceğini hatırlatan Yanık, bununla ilgili çalışmalarda son aşamaya gelindiğini söyledi.

Sağlanan kömür yardımı kadar doğal gaz desteğinin de verileceğini kaydeden Bakan Yanık, normalde diğer sosyal yardım ödemelerinde PTT aracılığıyla veya kart dağıtarak yardımda bulunduklarını anımsatarak, bu hizmeti vatandaşlara ulaştıracaklarını söyledi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ile çalışma yürüttükleri bilgisini veren Yanık, şubat ayının ikinci yarısından itibaren başvuruların yapılabileceğini, martın ikinci yarısından itibaren de ödemelerin gerçekleştirileceğini anlattı.

DOĞALGAZ DESTEĞİ NE KADAR, KAÇ TL?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, ihtiyaç sahiplerine yönelik ısınma desteği kapsamında doğal gaz yardımı da yapılacağını, bu desteğin ısıl haritaya göre belirleneceğini belirterek, "Hane başına yıllık 450 lira ile 1150 lira arasında destek sağlanacak." dedi.

Editör: TE Bilisim