Muhammed Pamuk / Özel Haber - MİLLİ Görüş hareketinin kurucu lideri ve Türk siyasetinin “Erbakan Hoca”sı, merhum başbakanlardan Necmettin Erbakan’ın vefatının üzerinden 11 yıl geçti. Türk siyasetine ideolojisi ve üslubuyla yeni bir heyecan getiren Necmettin Erbakan, 12 Ekim 1969’daki seçimde Konya’dan bağımsız milletvekili seçilerek başladığı siyaset hayatında 42 yıl geçirdi. Yakın Cumhuriyet tarihinin en önemli siyasi aktörlerinden Erbakan’ın anıları, Konya’da adına kurulan müzede yaşatılacak.

“CUMHURİYET TARİHİMİZE IŞIK TUTACAK”

Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ) Erbakan Müzesi kurmak için harekete geçti. Konuyla ilgili Diriliş Postası Gazetesi’ne açıklamalarda bulunan NEÜ Rektörü Prof. Dr. Cem Zorlu, “Ülkemizin önde gelen siyaset ve bilim insanı, eski başbakanlarımızdan ve üniversitemizin isim sahibi Prof. Dr. Necmettin Erbakan’ın hatıratlarını yaşatmak ve yakın Cumhuriyet tarihimize ışık tutmak için müze kurmak çalışmalarını başlattık” dedi. Zorlu, kültür mirası ve toplumsal hafıza korumak ve onları yeni genç nesillerle paylaşmak, müzelerin en önemli misyonu olduğuna dikkat çekti. Bu misyonu yerine getirebilmek için müzeler, her daim teknolojik altyapıya ihtiyaç duyduğunu belirten Zorlu, “Müzeler; kültürel mirasa erişmemize, bağlantı kurmamıza, hikâyeler anlatmamıza, bir şeyleri saklamamıza yardımcı olacak teknolojiye sahip olmalıdır. Prof. Dr. Necmettin Erbakan Müzesi geleneksel sergi anlayışıyla beraber teknolojiyi bünyesinde barındıracak şekilde kültür mirasımıza kazandıracağız” dedi.

“ERBAKAN’IN KİŞİSEL EŞYALARI SERGİDE YER ALACAK”

Müzeyle ilgili sponsorluk anlaşmasının sonuna yaklaşıldığını aktaran Zorlu, Erbakan ailesi ve Karatay Belediyesi’nin işbirliğiyle müzenin kurulacağını ifade etti. Karatay Belediyesi’nin şehrin tam merkezinde müzenin kurulması için yer tahsis ettiğini belirten Zorlu, bu yerin Mevlana Müzesi ile Büyükşehir Belediyesi Spor ve Kongre Merkezi arasında olduğunu söyledi.

‘Kişisel eşyalarını bağışlıyoruz’
KONUYLA ilgili açıklamada bulunan Merhum Erbakan’ın oğlu ve Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, Erbakan ailesi olarak böyle bir müzenin yapılmasını memnuniyetle karşıladıklarını belirtti. Müze yapımında emeği geçenlere teşekkür eden Fatih Erbakan, “Önceliği ahlak ve maneviyat olan hayatını milletine adayan büyük bir devlet ve bilim adamının gelecek nesillere tanıtacak böyle bir adımın mutluluğu içerisindeyiz. Erbakan Hocamızın kullandığı 2 aracı ve kişisel eşyalarını müzeye bağışlayacağımızı daha önce taahhüt etmiştik. Erbakan Vakfı olarak da gereken desteği vermeye devam edeceğiz” diye konuştu.
Editör: TE Bilisim