CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, enflasyonu düşürmek için vakit kaybetmeden uygulanması gereken CHP’nin 10 maddelik reçetesini de açıklarken, partinin ve Millet İttifakı’nın ekonomi programını hazırlanmasını başka bir partiye havale ettiği ortaya çıktı.

MİLLET İTTİFAKI’NIN EKONOMİ PROGRAMI BABACAN’A EMANET

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Avrupa Birliği (AB) Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Nikolaus Meyer Landrut ve AB üyesi devletlerin büyükelçileri ile Ankara’da bir araya gelmesi saklanan bir gerçeği su yüzüne çıkardı. Kılıçdaroğlu, buluşmada DEVA Partisi Genel Başbakanı Ali Babacan’ın CHP ve Millet İttifakı’nın ekonomi programını hazırladığını açıkladı.

“BABACAN’IN ÇALIŞMASI ÜZERİNDEN İLERLEYECEĞİZ”

Gazeteci Murat Yetkin, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun AB’nin Türkiye büyükelçileriyle buluşmasında konuşulanları anlattığı YouTube kanalındaki videoda ilginç bir bilgiye yer verdi. Yetkin, büyükelçilerin Kılıçdaroğlu’na, “Millet İttifakı’nın seçimleri kazanması durumunda nasıl bir ekonomi programı izleyeceksiniz?” sorusuna CHP liderinin, bu konuda DEVA Partisi’nin bir çalışma yürüttüğünü, muhalefetteki diğer partilerin bu çalışma üzerinden ilerleyeceklerini söylediğini aktardı.

***

‘Anayasa fikri de Davutoğlu’ndan gelmişti’

YETKİN konuyla ilgili yaptığı açıklama şöyle: “Büyükelçilerin sorusu üzerine Kılıçdaroğlu şu yanıtı veriyor: ‘Bu konuda Deva Partisi tarafından başlatılan bir çalışma var, biz de buna katılacağız. Kısa süre sonra bu taslak üzerine altı parti çalışmaya başlayabilir.’ Demek ki ortak bir ekonomi programı konusunda Ali Babacan’ın DEVA Partisi’nin bir çalışma başlattığını anlıyoruz. Bir şeyi hatırlatalım, yeni bir anayasa fikrini ilk ortaya atan da Gelecek Partisi lideri Ahmet Davutoğlu olmuştu. Bu da ilginç. Erdoğan’ın iki eski yol arkadaşı, siyasi ve ekonomik sistemin değiştirilmesi konusunda bir inisiyatif ortaya koyuyorlar.”

Editör: TE Bilisim