Muhammed Pamuk / Özel Haber - HDP’Lİ eski milletvekili Ayhan Bilgen, partiyle yollarını ayırarak yeni siyasi oluşum çalışmalarına sürdürüyor. Parti genel merkez binasını Ankara Çankaya ilçesinde kuran Bilgen, HDP’ye yönelik eleştirilerine ise devam ediyor.

“HDP YOL HARİTASINI TOPLUMSAL TARTIŞMAYA AÇMALIDIR”

Diriliş Postası Gazetesi’ne gündemle ilgili açıklamalarda bulunan Ayhan Bilgen, siyasi partilerin kapatılmasının doğru olmadığını savundu. “Parti kapatma konusu hukuk ve siyasi boyutundan önce toplumsal boyutu ile ele alınmalıdır. HDP acilen çatı partisi konseptine dönüşün yol haritasını toplumsal tartışmaya açmalıdır” diyen Bilgen, HDP ile Millet İttifakı’nın uzun soluklu birlikteliğinin olamayacağını ileri sürdü. CHP’nin HDP Diyarbakır Milletvekili Güzel ile ilgili hazırlanan fezlekeye “evet“oyu kullanacağına dikkat çeken Bilgen, “Belli ki, Millet İttifakı kendi arasında HDP ile bu işi götüremeyecek. Yolun başlangıcında yaşanan bir tartışma bile ayrışmayı beraberinde getiriyor. Neye karşı değil ne istediğiniz üzerinden İttifak kurulmalı. Yaşanan bu durum Millet ittifakı ile HDP arasında ortak irade geliştiremeyeceğini gösteriyor” dedi.

“PERİNÇEK İLE GÖRÜŞTÜM”

Vatan Partisi Genel Başkanı Perinçek ile görüşme yaptığı iddialarını da doğrulayan Ayhan Bilgen, “Sayın Perinçek ile ülke sorunlarını konuştuk” dedi. “Bu bir nezaket ziyaretiydi” ifadesini kullanan Bilgen, “Cezaevinden çıktıktan sonra birçok siyasetçi ve sivil toplum örgüt temsilcileri ‘geçmiş olsun’ ziyaretinde bulundular. Bu insani bir durum. Sayın Perinçek’le görüşmem de bir iade-i ziyaret olarak yorumlanabilir” dedi. Konuşmanın içeriği konusunda tek taraflı bir açıklama yapmanın doğru olmayacağını açıklayan Bilgen, “Vatan Partisi Lideri Sayın Perinçek, gerek görürse konuşmamızın içeriği hakkında bilgi verir” dedi.

Editör: TE Bilisim