HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar ‘Gündem Özel’de TELE1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ’ın konuğu oldu.

Sancar, 6 muhalefet liderinin bir araya Ahlatlıbel zirvesine ilişkin, "6'lı tablo yalnızca Millet İttifak'ı tablosu değildir" ifadelerini kullandı. 

“CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMLERİNDE ORTAK ADAY OLMALI”

"Biz parlamento seçimlerine 3. bir yolla gireceğiz" diyen Sancar, "Milletvekili seçimlerine ayrı girilebilir ama Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde ortak aday olmalı. Biz ortak aday fikrini açığız. Eğer ortak adayda anlaşılırsa biz destekleriz. Bu ittifakta yer almak değildir. Bu cumhurbaşkanlığı seçimi için ortak mücadele zeminini oluşturma. Cumhurbaşkanlığı adaylığı konusunda müzakere istiyoruz. Ortak aday fikrine içine açığız ama adayı birlikte tartışalım" diye konuştu. 

PARLAMENTO SEÇİMLERİNE MİLLET İTTİFAKI’YLA GİRMEYECEKLERMİŞ

Sancar şu ifadeleri kullandı:

“27 Eylül’de kamuoyuna duyurduğumuz 11 maddelik bir metnimiz var. Diyoruz ki bu metinde biz parlamento seçimlerine Millet İttifakı ile birlikte girmeyeceğiz. Biz kendi ittifakımızı kurarak gireceğiz. Bizim 3. yol diye bir politikamız vardır ve parlamento seçimleri tam da bu politikasını çok açık bir şekilde hayata geçireceğimiz bir alandır. Ancak sistem artık eski sistem değil. Cumhurbaşkanlığı seçimi artık çok özel bir sistem içine yerleştirildi.”

Editör: TE Bilisim