“Türk milletini aşağılayıcı ifadeler” kullandığı gerekçesiyle kendisine dava açılan Salman, "Recep Tayyip Erdoğan'dan ödül almam. Çünkü o ödülü, bu akılsız halkın verdiği oylarla aldı zaten" şeklinde konuşmuştu. Ünlü ismin savunması ise herkesi şok etti. İşte İlyas Salman'ın ö sözleri ve alacağı ceza...

Türk Halkına Hakaret Etmişti!

Ünlü oyuncu İlyas Salman Youtube üzerinde yayınlanan bir programda kullandığı ifadeler yüzünden davalık oldu. Salman, "Recep Tayyip Erdoğan, bana dünyanın en büyük ödülünü verse, yanına da dağlar dolusu para koysa ben gidip, Recep Tayyip Erdoğan'dan ödül almam. Çünkü o ödülü, bu akılsız halkın verdiği oylarla aldı zaten. Ama ödülü kötü kullandı" şeklinde kullandığı sözlerden dolayı hakim karşısına çıktı.

2 Yıla Kadar Hapis Cezası İstemiyle Yargılanıyor

“Türk milletini aşağılayıcı ifadeler” kullandığı gerekçesiyle dava edilen Salman'ın kaç yıl ceza ile yargılandığı ortaya çıktı. İlyas Salman, 2 yıla kadar hapis istemiyle hakim karşısında bulundu. Davanın ilk duruşmasında ise Salman savunmasını yaptı.

"Hakaret Etmedim Halkı Uyardım"

Öte yandan ünlü oyuncu yaptığı açıklamada, “Ben muhalif bir insanım. Muhalif tavrımı belli etmeye çalıştım. Bunu gerçekleştirirken de hiçbir şeyden yılmamak gerektiğini düşünüyorum. Kesinlikle halkla hakaret etmedim. Mevcut hükümete oy veren halka uyarı mahiyetinde eleştiren söz söyledim.

Günümüzde açlık sınırının altında yaşayan milyonlarca insan vardır. Beni ceza vererek de el sallayarak da uğurlayabilirsiniz. Ben istediğim düzene kavuşsam bile, eleştirmeye muhalif kişiliğime devam edeceğim. Çünkü güzelin de güzeli vardır” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim