Rusya'nın Ukrayna'yı istilası sonrasında liderliğin önemi konusu bir kez daha konuşulmaya ve tartışılmaya başladı.

DÜNYADA LİDERLİKLER SORGULANIYOR

Gerek Türkiye'den gerekse Amerika ve Avrupa'dan birçok kişi Amerikan Başkanı Joe Biden'ın bu süreçte iyi bir liderlik örneğini sergileyemediğini düşünüyor ve Biden'i bundan dolayı eleştiriyor. Benzer bir sorgulama ve eleştiri Avrupa'yı yöneten liderler için de yapılıyor. Birçok yorumcu Avrupa'da Eski Alman Şansölyesi Merkel gibi bir liderin şu anda mevcut olmadığını belirtiyor.

TÜRKİYE VE ERDOĞAN'IN ÇABALARINI TÜM ÜLKELER TAKDİR EDİYOR

Tüm bunlar gerek içeride gerekse dışarıda gözlerin Cumhurbaşkanı Erdoğan'a dönmesine yol açtı . Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy de 3 Mart tarihinde farklı ülkelerden basın kuruluşlarına yaptığı basın toplantısında, Erdoğan'ın güçlü bir lider olduğunu ve onun arabuluculuğuna güvendiğini belirtmişti.

Erdoğan'ın, Rusya ile Ukrayna arasında barışın yeniden sağlanması için ortaya koyduğu çabalar da malumunuz. Avrupa'dan birçok devlet başkanı Türkiye'ye gelerek Erdoğan'ın adımlarını takdir etmişti.

Hatta Türkiye, savaşan tarafları bir araya getirerek Antalya'da görüştürmüştü.

SONUÇLAR DİKKAT ÇEKİCİ

Araştırma şirketi Areda Survey de bu çerçevede; herhangi bir imada bulunmaksızın ya da herhangi bir lideri işaret etmeksizin "bir gün Ukrayna gibi saldırıya uğraması durumunda Türkiye'yi en iyi yönetebilecek lider"in kim olduğunu sordu.

Yapılan araştırmada Cumhurbaşkanı Erdoğan oyların yüzde 46,9'unu alırken, Erdoğan'ı yüzde 13,8 oy oranıyla Mansur Yavaş takip etti.

Yavaş'tan sonra sırasıyla Selahattin Demirtaş, Ekrem İmamoğlu ve Kemal Kılıçdaroğlu en fazla işaret edilen isimler oldu.

Demirtaş'ın, böyle bir durumda Kılıçdaroğlu ve İmamoğlu'ndan daha fazla oranda Türkiye'yi yönetebilecek lider olarak işaret edilmesi ve eski cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün sadece yüze 0.1 oy alması, araştırmanın en dikkat çeken sonuçları oldu.

Editör: TE Bilisim