FIFA, Dünya Kupası Avrupa Elemeleri B Yolu Yarı Finali'nde Rusya ile Polonya arasında oynanacak maçın durumuna ilişkin net karar vermiş değil. Polonya, bu maça kesinlikle çıkmama yönünde bir tavır takınsa da FIFA'nın maçı oynatmak adına çözümler aradığı iddia edildi. Peki, Rusya Polonya maçı iptal mi? Rusya Polonya maçı oynanacak mı? işte tüm detaylar haberimizde.

RUSYA POLONYA MAÇI İPTAL Mİ?

Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik saldırısı sonrası FIFA, Dünya Kupası Avrupa Elemeleri Play-Off B Yolu Yarı Finali'nde 24 Mart'ta oynanması planlanan Rusya - Polonya maçının iptal edilmesi bekleniyordu. Nitekim B Yolu'nda Polonya başta olmak üzere Çekya ve İsveç de Rusya ile karşı karşıya gelmek istemediklerini belirtmişlerdi.

İlk etapta 24 Mart tarihinde Moskova'da oynanması planlanan mücadele, Rusya'nın organizasyonlardan çıkarılması ile iptal olmuş gibi gözükse de henüz resmî karar verilmedi. Polonya basını da konuya ilişkin flaş bir iddiayı gündeme getirerek FIFA'da Rusya'yı elemelerde oynatmak adına çalışmaların sürdüğünü belirtti.

Polonya'dan Interia Sport'un haberine göre Polonya Futbol Federasyonu, ilk 22 Şubat'ta olmak üzere Ukrayna saldırısına ilişkin FIFA'ya üç adet yazı gönderdi. İlk mektupta sınırlarında yaşanan savaştan kaynaklı FIFA'dan acil bir pozisyon beklentisi vardı. İkincisinde Polonya, Çekya ve İsveç'in Play-Off maçları adına Rusya'ya gitmeyecekleri belirtildi. Üçüncüsünde ise hiçbir şekilde Rusya ile oynamayı düşünmedikleri iletildi.

RUSYA POLONYA MAÇI OYNANACAK MI?

Rusya, Ukrayna ile devam eden askeri çatışmaları nedeniyle Katar'da düzenlenecek Dünya Kupası'na katılamayacak. Rusya, 2022 Dünya Kupası play-off'larında Polonya ile oynamayacak. Spor Tahkim Mahkemesi (CAS), Rusya'nın rekabet yasağını dondurma başvurusunu reddetti.

FIFA ve UEFA, Başkan Vladimir Putin'in birliklerin Ukrayna'nın bölgelerini işgal etmeye başlamasının ardından Rusya'yı tüm dünya ve Avrupa yarışmalarından askıya alma kararlarını ilk başta duyurdu.

Rusya, Dünya Kupası elemeleri finalinde yer almak için Polonya ile oynayacaktı, ancak kararın ışığında yarı final askıya alındı.

Editör: TE Bilisim