Doğu Türkistan'da Uygur Türklerine yapılan zulmün her geçen gün yeni bir yüzü ortaya çıkıyor. Uygur Müslümanları Çin'de uzun yıllardır İşkenceye maruz kalıyor. Toplama kamplarında tutulan milyonlarca Uygur Türkü'nden haber alınamıyor. Çin hükümeti Müslüman Uygurlara karşı sert asimilasyon politikaları uyguluyor. 

ZORLA GÖÇ ETTİLER

Doğu Türkistan'da Müslüman halka yönelik uygulanan baskı ve zulüm politikası nedeniyle binlerce Uygur Türkü ülkesini terk etmek zorunda kaldı. Çoğu zaman geride bırakmak zorunda kaldıkları ailelerinden ise haber alamıyorlar.

Bunun en net acı örneğini ise Abdurehim Paraç sosyal medya hesabı Twitter'dan yaptığı paylaşımında yürekleri dağladı. Baskıcı Pekin rejiminin baskı politikası nedeniyle zorla göçe zorlanan Paraç geride bırakmak zorunda kaldığı oğlunun vefatını tam 5 yıl sonra öğrendi.

“İNSANLIK İÇİN BÜYÜK UTANÇ”

Oğlunun 2017'de vefat ettiğini ifade eden Paraç "Bu çağdaş insanlık durumunu gelecek nesiller nasıl değerlendirir? İnsanlık için bundan daha utanç mı var?" dedi. İşte Paraç'ın o paylaşımı:

"Dört yaşındayken, Çin zulmünden dolayı ayrılmak zorunda kaldığım bu çocuğumun2017vefat ettiğini tam beş sene sonra öğrendim, ama ne sebepten vefat ettiğini öğrenme şansım olmadı. Bu çağdaş insanlık durumunu gelecek nesiller nasıl değerlendirir? İnsanlık için bundan daha utanç mı var?"

Editör: TE Bilisim