Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, ATT Büşra tarafından terk edilmiş halde bulunan Nisa bebeğin öldüğü yönündeki iddialar üzerine sosyal medya hesabından paylaşımda bulundu.

‘DURUMU TAKİP EDİLİYOR’

Nisa bebek için umut verici ifadeler kullanan Bakan Koca, paylaşımında şu bilgilere yer verdi:

“ATT Büşra’nın adını koyduğu terk edilmiş Nisa bebek, yuvaya teslim edildikten bir süre sonra, hayati sağlık sorunları sebebiyle hastaneye kaldırıldı. Durumu Bakırköy Dr. Sadi Konuk Hastanesinde takip ediliyor. ATT Büşra ve Nisa bebeği evlat yerine koyan herkes adına üzgünüz.”

ANNE TUTUKLANDI

Öte yandan Nisa bebeği sokağa terk eden ve "Kasten öldürmeye teşebbüs" ile "Terk" suçlarından gözaltına alınan vicdansız anne ise çıkarıldığı adliyede tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.

ÖLDÜĞÜ İDDİA EDİLDİ

Gün içinde basına yansıyan haberlerde Nisa Mihriban’ın gözetimde olduğu hastanede sağlık durumunun kötüleştiği ve yoğun bakıma alınmasının ardından vefat ettiği iddia edilmişti.

TERK EDİLMİŞ HALDE BULUNDU

İstanbul’da 29 Mart Salı günü meydana gelen olayda Acil Tıp Teknisyeni olarak görev yapan 29 yaşındaki Büşra Durmaz ve beraberindeki ekip, ihbar üzerine gittiği Pendik’te boş araziye bırakılmış bebek bulmuştu. Durmaz, bulduklarında aç olduğunu fark ettikleri bebeği emzirmiş ve 3 aylık bebeğe kendi kızının ikinci adını vermişti. Yaşanan duygusal olayla birlikte Nisa bebek Türkiye’nin sevgisini kazanmıştı.

Editör: TE Bilisim