SAHİPSİZ ya da ağızlıksız gezdirilen köpeklerin saldırılarına maruz kalan vatandaşların şikâyetlerinde son dönemde artış yaşanıyor. Bu saldırılarda ağır yaralanan, hatta hayatını kaybedenler görülürken, köpek saldırısına uğrayanlardan birisi de 24 yaşındaki Muzaffer Akçayır oldu. Beyoğlu’nda 16 Şubat'ta ağızlıksız gezdirilen Pitbull cinsi köpeğin saldırısına uğrayan Akçayır, bacağından ve sırtından yaralandı. Tedavisinin ardından iyileşse de yürürken aksama yaşayan Akçayır'ın köpek saldırısının ardından korkuları halen sürüyor.

“HALEN KORKUYORUM”

Psikolojik olarak kötü günler yaşadığını dile getiren Akçayır, “Halen korkularım var. En ufak bir köpeği Pitbull cinsi köpek gibi görebiliyorum. Ben hayvansever biriyim. Hayvanlara merhamet edelim, sevelim ama artık bitti. Ben korkuyorum. Ben köpek, hayvan aşığıyım ama korkumu yenemiyorum.” diye konuştu. Saldırgan köpeklerin barınaklara alınmasını isteyen Akçayır, “Benim bugün canım yandı, başkasının da canı yanabilir. Öncelikle bunlar için önlem alınmalı. Saldırgan hayvanlar zarar veriyorsa barınaklara götürülmeli.” ifadelerini kullandı.

“EN AĞIR ŞEHILDE CEZALANDIRILSIN”

Pitbull cinsi köpeğin sahibinin 3 yıldan 4,5 yıla kadar hapis cezasıyla yargılanacağını duyduğunu aktaran Akçayır, “İnşallah öyle olur. Olursa da mutlu olurum.” şeklinde konuştu. Akçayır, “Saldırgan hayvanları sokağa çıkaran insanlar en ağır şekilde cezalandırılmalı. Bir Ayşe bir Duman adlı köpekten daha değersiz olmamalı.” dedi.

Editör: TE Bilisim