Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ’ın katıldığı bir programda kendisine “Cumhurbaşkanı adayınız kim?” sorusuna Mansur Yavaş’a işaret ederek cevap vermiş, açıklama sonrası gündemde epey yer etmişti.

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan’a ise çok tartışılan Mansur Yavaş’ın adaylığı konusu soruldu. Hacı Murad-ı Veli Türbesi Sosyal Tesisi'nde şehit ve gazi aileleriyle Çankırı'daki iftarda bir araya gelen Babacan Yavaş sorusunu yanıtsız bıraktı.

KONUŞMAMAK İÇİN ANLAŞTILAR

Babacan, 6'lı masa olarak seçim dönemine kadar cumhurbaşkanı adayını konuşmayacakları ve bu konuda fikir beyan etmeyecekleri konusunda mutabakat yaptıklarını söyledi.

Babacan "Altılı masada parlamenter sistem çalışan partilerden biri olarak diğer genel başkanlarla varmış olduğumuz bir mutabakat var. O da şu; bu altılı masanın cumhurbaşkanı adayı altılı masanın mutabakatıyla belirlenecek. Bir kararımız daha, seçim dönemine girinceye kadar cumhurbaşkanı adayının kim olacağı konusunda herhangi bir görüşmede bulunmayacağız, herhangi bir fikir beyan etmeyeceğiz.” diyerek adaylığın bugünün konusu olmadığını söyledi.

Editör: TE Bilisim