Ramazan-ı Şerif'te Teravih Namazının ardından kılınacak nafile namazlar merak edilmekte. Peygamberimiz s.a.v. tarafından da tavsiye edilen nafile namazların ecri ve mükafatı büyük olmakla beraber Ramazan'da kılınacak namaz ve gün gün yapılacak ibadetlerin detayları araştırılıyor. 19 Nisan'da idrak edilen Ramazan'ın 18. günü öncesinde bu geceden kılınacak namazın detayları haberimizde olacak. Peki, 18 Nisan'ı 19 Nisan'a bağlayan gece olan Ramazan'ın 18. gecesi kılınacak namaz kaç rekat? Ramazan'ın on sekizinci gecesi kılınacak namazın fazileti hakkında bilgiler metnimizde.

Ramazan'ın 18. gecesi kılınacak namaz kaç rekat? Ramazan'ın on sekizinci gecesi kılınacak namazın fazileti

Ramazan ayının 18. gecesi (18 Nisan Pazartesi'yi 19 Nisan Salı'ya bağlayan gece) kılınacak namaz hakkında sevgili Peygamber Efendimiz Sallallâhu Aleyhi ve Sellem buyurur ki; 

"Kim bu gecede, her rekatta 1 Fâtiha-i Şerife, 3’er Âyetü’l-Kürsî, İhlâs, Felak ve Nâs surelerini okuyarak dört rekat namaz kılarsa, anasından doğduğu gibi günahlarından soyunup çıkar. Azrail Aleyhisselâm o kimseye geldiği vakit, kendisini Cennet ile müjdeler."

18. geces namazı; 4 rekat namaz ne zaman ve nasıl kılınır?

Bu gece kılınacak 4 rekat namazın vakti, akşam namazından itibaren imsak vaktine yani yatsı namazı vaktinin bitimine kadardır.

Namazın kılınış şekli ise öğle ve yatsı namazının sünneti gibidir.

Bu gece kılınacak 4 rekat namaza nasıl niyet edilir?

Namaza, ‘Yâ Rabbi’ Niyet ettim Senin Rızâ-yı Şerifin için namaza, Allâhu Ekber!’ diye niyet edilir.

Editör: TE Bilisim