Trabzon'da önceki gün etkisini gören şiddetli yağışların ardından meydana gelen sel ve heyelanların izlerini sarılmaya çalışılıyor. 4 ilçede etkisini gösteren şiddetli yağışlar nedeniyle bazı mahalle yolları ulaşıma kapanırken, belediye ve karayolları ekiplerince yapılan çalışmalar sürüyor. Arsin ilçesinin Yolüstü mahallesinde bulunan Can Küme Evleri'ndeki 5 katlı bina ise heyelanı teğet geçti. Aşırı yağışların ardından büyük bir gürültü ile meydana gelen heyelan 5 katlı binanın zemin katında maddi hasara neden olurken, 5 hanenin bulunduğu binanın yolu da toprak ve taş parçaları ile kapandı. Binada yaşayan bazı vatandaşlar komşularının evine giderken, bina sakinlerinden Aziz Can, “Akşam saatlerinde evde oturuyordum. Aniden bir heyelan. Şiddetli bir şekilde geldi. Gördüğünüz gibi yolumuzu kapattı. Evden çıkarak komşunun evine sığındım. Apartmanda patlamalar var. Ciddi bir hasar var. Sanki deprem oldu. Büyük bir ses oldu. Koku yaşadık. Evime giremedim. Çok hafriyat var. Bir an önce açılması lazım. Binada 5 hane var” dedi.
Muhtar Tiryaki: “Burada büyük risk var, binayı görünce şaşırdım”
Yolüstü Mahalle Muhtarı Bayram Tiryaki ise, binayı görünce şaşırdığını belirterek, büyük bir riskin olduğunu söyledi. Tiryaki, “Yağmurda bende rehin kalmıştım. Aracım selin ortasında kaldı. Bir şekilde oradan kurtulduk. Bir kız çocuğumuzda toprağın altında kalmıştı. Yollar kapalı olduğu için ne AKUT, ne itfaiye gidemedi. Sonrasında topraktan çıkarılmış. AKUT ambulans ile alınarak hastaneye getirdi. Açık bir tane yolumuz yok. Kepçeler ve greyderler çalışıyor ama yetersiz kalıyorlar. Bütün mahallelerde bu şekilde mağduriyet var. Burada büyük risk var. Bu binayı görünce şaşırdım. Belediyeden geldiler müdahale edeceklerini söylediler. 2 ay önce de bir sel olmuştu. Bu ikinci oldu. 50 yaşındayım ilk kez 2 afet gördüm. O da benim muhtarlığıma denk geldi” ifadelerini kullandı.
Heyelan 5 katlı binayı teğet geçti, faciadan dönüldü
Trabzon'un Arsin ilçesinde şiddetli yağışların ardından meydana gelen heyelanda 5 katlı binadakiler büyük tehlike yaşadı. Zemin katından toprak ve kaya parçaları nedeniyle zarar gören binanın yolu da kapandı.
Kaynak: İHA
Yorumlar
Trend Haberler
Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan yeni nesil suç örgütlerine operasyon: 50 şüpheli hakkında gözaltı kararı
İzmir merkezli yasa dışı bahis operasyonunda 34 gözaltı: Yaklaşık 2 Milyar liralık para trafiği tespit edildi
İzmit Belediyesi'ne operasyon! Başkan Fatma Kaplan Hürriyet ve eşi gözaltına alındı
Oğuzhan Uğur’un ifadesi ilk kez Diriliş Postası'nda!
Rusya Başbakan Yardımcısı Novak, Rusya-Türkiye enerji ortaklığının stratejik nitelikte olduğunu belirtti
Ahbap soruşturmasında ifadeler birbirine girdi: Dokuz şüphelinin ifadelerinden ortaya çıkan tablo şok etti
Ankara'da bir kişinin 2 milyon lirasını gasp eden şüpheliler Kırıkkale'de yakalandı
DMM, "DOA uygulamasında vatandaşlara ödenen iade tutarlarının düşürüldüğü" iddiasını yalanladı
Tutuklanan CHP Silivri İlçe Başkanı Bulut'un hesabında milyonluk para trafiğine: Patron talimat verdi, ben gönderdim
Husiler: Suudi Arabistan'ın Aramco tesislerini hedef aldık