İsrail'in Kanal 12 televizyonuna konuşan İsrailli bir yetkili, Katar'daki patlamaların burada bulunan Hamas yetkililerine yönelik suikast girişimi olduğunu söyledi.
İsrail'in katil işgal güçleri, yaptığı açıklamada Doha'da Hamas'ın üst düzey yöneticilerini hedef alan nokta atışı bir saldırı düzenlediğini duyurdu. İsrail işgal radyosu da bu saldırının Hamas yetkililerine yönelik olduğunu doğruladı.
İşgalciler, saldırıda "ilgisi olmayan kişilere zarar verilmesini en aza indirmek için adımlar atıldığını" iddia etse de, bölgede sivil kayıplara ilişkin endişeler hızla arttı.
SİYONİST MEDYA: HEDEF HALİT MEŞAL
Bir İsrailli yetkili, Reuters'a yaptığı açıklamada İsrail'in saldırıyı gerçekleştirdiğini doğruladı. Öte yandan Axios muhabiri, üst düzey bir İsrailli yetkiliye dayanarak, Doha'daki patlamanın Hamas'ın üst düzey yöneticilerine yönelik doğrudan bir suikast operasyonu olduğunu duyurdu.
HAMAS MÜZAKERE HEYETİ HEDEF ALINDI
Katar merkezli Al Jazeera televizyonu ise Hamas kaynaklarına dayandırdığı haberinde, saldırı sırasında Doha'da bir toplantıda bulunan Hamas müzakere heyetinin hedef alındığını aktardı. Bu gelişme, İsrail işgal güçlerinin yalnızca Filistin topraklarda değil, başka ülkelerde de siyasi cinayetler peşinde olduğunu gözler önüne serdi.




