16 yaşında olduğu belirtilen şüpheli, Salih İşgören Polis Merkezi Amirliğine tüfekle ateş açtı.
Saldırıda 2 polis şehit oldu, 1'i ağır olmak üzere 2 polis yaralandı.
Olayla ilgili soruşturma başlatıldı
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya saldırıyla ilgili sosyal medya hesabından şu bilgilendirmede bulundu:
"Milletimizin başı sağ olsun. İzmir Balçova Salih İşgören Polis Merkezi’ne yönelik silahlı saldırı gerçekleştirilmiştir. Bu menfur saldırı sonrası maalesef 1. Sınıf Emniyet Müdürümüz Polis Başmüfettişi Muhsin Aydemir ile Polis Memurumuz Hasan Akın şehit olmuş, Polis Memurumuz Ömer Amilağ ağır olmak üzere Polis Memurumuz Murat Dağlı hafif yaralanmıştır. Kahraman şehitlerimize Allah’tan rahmet; yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Olayın şüphelisi 16 yaşındaki E.B. yakalanmıştır. Olayla ilgili soruşturma başlatılmıştır."

SALDIRININ FAİLİ 16 YAŞINDA
Saldırının 16 yaşındaki maskeli bir çocuk tarafından, pompalı tüfekle gerçekleştiği kaydedildi.
GENİŞ GÜVENLİK ÖNLEMİ ALINDI
Polis saldırganı gözaltına alırken, bölgede geniş çaplı güvenlik önlemi alındı.
KİMLİKLERİ BELLİ OLDU
Saldırıda 1. Sınıf emniyet müdürü Muhsin Aydemir, polis memuru Hasan Akın şehit düştü.
2 Cumhuriyet başsavcıvekili ve 6 Cumhuriyet savcısı görevlendirildi
Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, olayla ilgili başlatılan soruşturmanın çok yönlü ve titizlikle sürdürüldüğünü belirterek şunları aktardı:
"İzmir'in Balçova ilçesindeki Salih İşgören Polis Merkezi'ne yönelik düzenlenen silahlı saldırıyı lanetliyorum. Saldırıda şehit olan polislerimize Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Olayla ilgili İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından derhal adli soruşturma başlatılmış olup, 2 Cumhuriyet başsavcıvekili ve 6 Cumhuriyet savcısı görevlendirilmiştir. Soruşturma tüm boyutlarıyla çok yönlü ve titizlikle yürütülmektedir."
"Saldırgan yaralı olarak ele geçirildi"
İzmir Valisi Süleyman Elban, konuya ilişkin açıklamalarda bulundu:
"1 polis memuru, 1 polis başmüfettişi arkadaşımız şehit oldular, 2 polis arkadaşımız hastanede tedavi altına alındı, 1 vatandaşımız da hafif şekilde elinden yaralandı. Saldırgan yaralı olarak ele geçirildi, katil zanlısı 16 yaşında lise 3 öğrencisi yakalandı. Çok farklı yönleriyle değerlendiriyoruz. Nedeni kısa bir süre içinde belirlenecek. Saldırganın herhangi bir suç kaydı, gözaltı yok. Babasının 10 sene önce aldığı pompalı tüfekle gerçekleştirmiş."






