Gökbörü Geleneksel Spor Kulübü öncülüğünde Nevşehir Valiliği, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi, Nevşehir Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, Uçhisar Belediyesi ve Türkiye Geleneksel Türk Okçuluk Federasyonu Nevşehir İl Temsilciliği işbirliği ile gerçekleştirilen 3. Kapadokya Geleneksel Okçuluk Festivali'ne birçok ilden 126 sporcunun katılımıyla gerçekleşen festival, tarihi Uçhisar Kalesi önünden başlayan kortij yürüyüşü ile başladı. Nevşehir Jandarma At ve Köpek Eğitim Merkezi (JAKEM) Komutanlığı (JAKEM) bünyesindeki geleneksel atlı okçular da festival alanında açılış yürüyüşüne katıldı.
Geleneksel Türk Okçuluğu Yarışmaları kural olarak Türk tarihinin herhangi bir dönemini yansıtan geleneksel kıyafetlerin giyilmesi, doğal ve geleneksel okçuluk malzemeleri kullanılmasından dolayı spor etkinliğinin yanı sıra görsel bir kültür şöleni de oluşturdu. Yarışmacılar peribacaları arasına oluşturulan 13 farklı hedefte yarıştı. Yarışma boyunca bölgeyi ziyarete gelen turistlerde sporculara yoğun ilgi gösterdi.
İhlas Haber Ajansına açıklamada bulunan Nevşehir Gençlik ve Spor İl Müdürü Muhsin Özdemir yaptığı açıklamada, “Bu yıl üçüncüsüne ev sahipliği yaptığımız okçuluk yarışmasını kortej yürüyüşü ile başlatmış bulunmaktayız. Türkiye'nin birçok ilinden festivale ailesi ile birlikte katılan sporcularımızı ağırlamaktan mutluluk duyuyoruz. Standart yapılan yarışların dışında bir organizasyona ev sahipliği yapmak istedik. Yarışmacılarımız Uçhisar Kalesi altında bulunan Cevizli Bağ mevkiinde peribacaları arasına yerleştirilmiş hedeflerde yarışacaklar. Böylece yarışmacılarımız için de çok hoş bir ortam sağladığımızı düşünüyoruz” dedi.
Kapadokya'da okçuluk festivali düzenlendi
Kapadokya Bölgesi'nin önemli turizm destinasyonları arasında yer alan Nevşehir'in merkez ilçeye bağlı Uçhisar beldesinde Kapadokya Geleneksel Okçuluk Festivali düzenlendi.
Kaynak: İHA
Yorumlar
Trend Haberler
Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan yeni nesil suç örgütlerine operasyon: 50 şüpheli hakkında gözaltı kararı
İzmir merkezli yasa dışı bahis operasyonunda 34 gözaltı: Yaklaşık 2 Milyar liralık para trafiği tespit edildi
İzmit Belediyesi'ne operasyon! Başkan Fatma Kaplan Hürriyet ve eşi gözaltına alındı
Oğuzhan Uğur’un ifadesi ilk kez Diriliş Postası'nda!
Rusya Başbakan Yardımcısı Novak, Rusya-Türkiye enerji ortaklığının stratejik nitelikte olduğunu belirtti
Ahbap soruşturmasında ifadeler birbirine girdi: Dokuz şüphelinin ifadelerinden ortaya çıkan tablo şok etti
Ankara'da bir kişinin 2 milyon lirasını gasp eden şüpheliler Kırıkkale'de yakalandı
DMM, "DOA uygulamasında vatandaşlara ödenen iade tutarlarının düşürüldüğü" iddiasını yalanladı
Tutuklanan CHP Silivri İlçe Başkanı Bulut'un hesabında milyonluk para trafiğine: Patron talimat verdi, ben gönderdim
Husiler: Suudi Arabistan'ın Aramco tesislerini hedef aldık