Kurulduğu günden bugüne kadar 7 genel başkan değiştiren CHP'de yeni genel başkanı belirlemek için sandık başına gidecek.

CHP'nin 4-5 Kasım'da Ankara Spor Salonu'nda yapılacak 38. Olağan Kurultayı'nın sloganı ise "İkinci yüzyılda demokrasi ve birlik kurultayı" olacak.

SALONDA HAZIRLIKLAR BAŞLADI

Kurultayın yapılacağı salonda hazırlıklar da başladı. Kılıçdaroğlu'nun göreve devam etmesini isteyen bazı partililer pankartlar hazırlayarak salona astı.

ASILAN PANKART ALAY KONUSU OLDU


Salonda çekilen ve sosyal medyada paylaşılan bir fotoğraf ise alay konusu oldu. Kılıçdaroğlu'nun yer aldığı fotoğrafta "Asla yanlız yürümeyeceksin" yazıldığı görüldü.

'Yalnız' kelimesini bile yazmayı beceremeyen CHP'lilere "Aranızda Türkçe bilen bir kişi bile yok mu?" şeklinde eleştiriler yöneltildi.

Karamollaoğlu dönemi sona eriyor! Öne çıkan isim Karamollaoğlu dönemi sona eriyor! Öne çıkan isim

KURULTAYDA SÜREÇ NASIL İŞLEYECEK?

Kurultayda 1368 kurultay delegesi, oy kullanarak yeni genel başkanı seçecek.

Genel başkanın yanı sıra Parti Meclisi (PM) ile Yüksek Disiplin Kurulu (YDK) üyeleri de belirlenecek.

Kurultayda adaylar arasında uzlaşma sağlanması durumunda PM seçimlerinin "blok liste" ve "fermuar" yöntemiyle gerçekleştirilmesi bekleniyor.

Blok listede uzlaşma olmaması durumunda her aday "anahtar listesi"ni açıklayarak çarşaf listeden kendisine yakın isimlerin PM'ye girmesini sağlamaya çalışacak.

CHP'de 60 kişilik PM, kurultay sonrası en yetkili kurul olarak görev yapıyor.

MYK üyeleri, PM içinden atanırken milletvekili ve belediye başkanları listeleri de yine PM tarafından onaylanıyor.



Editör: Haber Merkezi