Silivri Cumhuriyet Başsavcılığının, eski MİT mensubu Kaşif Kozinoğlu’nun 2011 yılında cezaevinde hayatını kaybetmesine ilişkin yürüttüğü soruşturmada Hasan Atilla Uğur’un ifadesindeki bazı ayrıntılar dikkat çekti.

Uğur, Kozinoğlu’nun rahatsızlanmasının ardından kendisinden dil altı hapı istediğini ve ilacı verdiğini belirtti. Ancak hapı nereden aldığını hatırlamadığını söyledi. Tansiyon cihazının kaynağı konusunda da aynı şekilde bilgi veremedi.

Sorguda cezaevi kamera kayıtları da gündeme geldi. Uğur’un Kozinoğlu’nun odasından çıktıktan sonra elinde bir cisim bulunduğunun görüldüğü belirtilirken, Uğur cismin ne olduğunu hatırlamadığını ve elinde bir cisim olduğunu düşünmediğini ifade etti.

Kozinoğlu’nun odasından çıkan Hasan Ataman Yıldırım’ın elindeki bardağı Uğur’a gösterdiği görüntüler de soruldu. Uğur, bardağın neden kendisine gösterildiğini hatırlamadığını söyledi.

Şehit polis Sarıyalçınkaya son yolculuğuna uğurlandı
Şehit polis Sarıyalçınkaya son yolculuğuna uğurlandı
İçeriği Görüntüle

Savcılık ayrıca Uğur’un önceki ifadeleriyle yeni beyanları arasındaki farklılıklara dikkat çekti. Uğur, daha önce hâkim huzurunda verdiği bazı ifadelerin kendisine ait olmadığını savundu.

Uğur, Kozinoğlu’nun ölümünün kasten gerçekleşip gerçekleşmediğinin araştırılmasını isterken, avukatları ise cezaevi görevlilerinin müdahalede geciktiğini ve Uğur’un olayda kastı veya ihmali bulunmadığını öne sürdü.

Soruşturma kapsamında Kozinoğlu’nun ölümünden önceki kritik dakikaların aydınlatılmasına yönelik inceleme sürüyor.

Kaynak: Haber Merkezi