Dünyanın her yerinde, her milletinde olduğu gibi bizde de istismar edilen değerler var. Dinî değerler, bunların başında gelir.

Ancak ülkemizde istismar edilenlerin başını açık arayla Mustafa Kemal Atatürk çekmektedir!..

Atatürkçü geçinenlerden ve Atatürk’ten geçinenlerden ülke de, millet de, Mustafa kemal Atatürk de çok büyük zulüm görmüştür.

Atatürk’ten nemalananların en belirgin özellikleri, samimiyetten yoksun olup menfaat odaklı hareket etmeleridir.

Bu tipler yüzünden hem gerçekten Atatürk’ü samimi bir şekilde sevip herhangi bir menfaat beklentisi olmayanlar zarar görmekte hem de normal de rahat bırakılsalar Atatürk’le bir sorunu olmayan ama sözde Atatürkçüler gibi Atatürk’ü ilahlaştırmayan, onu da normal bir insan gibi görmek isteyenler zarar görmekte…

Peki, her iki kesimi de rahatsız eden bu tipler kimler?

Atatürkçü geçinenler ve Atatürk’ten geçinenler.

Bu tipleri özelliklerine göre tasnif edelim.

Atatürkçü geçinenler:

Bu tipler, aslında Mustafa Kemal Atatürk’le ilgili olumlu ya da olumsuz bir duyguya sahip değillerdir. Bunlar için Mustafa Kemal Atatürk, bir paravandır. Yedikleri her türlü haltı Atatürkçülük maskesi altında temize çıkarma ve milletten saklama derdindedirler.

Bunlar kendi bozuk zihniyetlerini, ahlaksızlıklarını Atatürkçülük maskesiyle gizleyip meşrulaştırma yoluna giderler.

Banka hortumlamıştır, dolandırıcılık yapmıştır, yolsuzluğa karışmıştır, cana kıymıştır vb. enselenince kameralar önünde hemen şöyle bir savunma yaptığına şahit olursunuz: “Tüm bunlar başıma Atatürkçü olduğum için geliyor. Atatürkçü olduğum için bana zulmediyorlar.”

28 Şubat sürecinde bunu fazlasıyla gördük. Adam banka soymuş, yolsuzluk yapmış, milyon dolarlar götürmüş, hasbelkader yakalanmış. Elleri kelepçeli olarak bağırıyor: “Atatürkçü olduğum için bana zulmediliyor!..”

Yine Atatürkçü geçinenbir başka grubun en bariz örneği de şunlardır:

Milletin değerleriyle, inançlarıyla problemi vardır. Millete sırf inançlarından dolayı zulmetmektedir. Aslında sorun kendisinin inançsız olması, İslam ve Müslüman düşmanı olmasıdır ama bunu açıktan dillendiremez.

Kamusal alanda başörtülü diye, namaz kılıyor diye, oruç tutuyor diye, sakallı diye vb. insanlara zulmeder. Okuldan atar, işinden atar, hapse atar, işkence yapar ama bir gün bunların hesabı sorulmaya kalkıldığında “Ben Atatürkçü, çağdaş bir insanım; bana bunun için zulmediyorlar.” diye yaygara koparır, tabii onunla aynı bozuk zihniyete sahip olanlar da hazırdır, ona destek olup ortalığı velveleye vermeye… Bunların örneklerini de özellikle 28 Şubat sürecinde fazlasıyla gördük, şu anda da aynı zihniyet fazlasıyla var ama eski imkânlara sahip değiller. Fırsatını buldukları gün daha fazlasını yapacaklarından şüpheniz olmasın!..

İkinci grup ise Atatürk’ten geçinenler:

Hele bunların Mustafa Kemal Atatürk’ü bu kadar istismar etmesine gerçek Atatürkçüler nasıl ses çıkarmıyor ben bunu anlamakta zorlanıyorum.

Olur olmaz her yerde Atatürk ismini, cismini, resmini, imzasını, heykelini, büstünü kullanarak tamamen Atatürk ticareti yapan bu kişilerin tek kazanç yolu, Atatürk sevgisi üzerinden insanları soymak ve servetlerine servet katmak…

Adam, Atatürk’le ilgili kitap yazıyor; Anadolu insanının bindiği bir araba fiyatına satıyor. Kitapta da bir şey yazsa gam yemeyeceğim. Eskiden ilkokul çocuklarının fişi olurdu, o fişlere yazılan cümlelerden öteye geçmeyen cümlelerle Atatürk’ü anlatıyor güya… Sonra yetmiyor, Atatürk kitapları serisi çıkarıyor ve kendinden başka kimseye faydası olmayan bu kitaplardan milyonlar kazanıyor.

Başkaları, sanat adına ortaya koyduğu düzgün bir eser olmamasına rağmen Atatürkçülük vurgusu yaparak insanları çekiyor ve Atatürk sömürüsü üzerinden milyonları götürüyor.

Birileri, belediye başkanı seçiliyor, güya yapılan binlerce heykelden çok daha büyüğünü, çok daha farklısını yaptırarak beş liraya mal olduysa on lira ödeme yaparak yolunu buluyor.

Yine birileri, günlük kullanım maskesine Atatürk imzasını ve Türk bayrağını koyarak Atatürk istismarı yapıyor. Bu da Atatürk maskesi takmanın somutlaşmış hâli olmalı!.. E böyle bir maskeyi de diğerleri gibi bir liraya alacak değil ya kullananlar!.. Böyle bir tasarımı düşünen ve icraata koyan zekâ küpleri de bu işin kaymağını yemeli…

Atatürk’ten geçinenlerde son nokta yenilerde yaşandı. Atatürk’ten geçinen çok gördük ama böylesini ilk defa görüyoruz sanırım. Takdir etmek lazım… Kırmızı renkli, Atatürk resimli kadın iç çamaşırları… Bunu düşünen, projeye döken ve uygulayanları gerçekten takdir etmek ve yılın değil yüzyılın girişimcilik ödülünü vermek lazım…

Şimdi bu Atatürkçü geçinenlerin ve Atatürk’ten geçinenlerin hepsinin yatları, katları, yazlıkları, lüks arabaları, devasa iş yerleri, bankalarda milyon dolarları var.

Bir kısmı kaçak ama o kadar da olur. Onları da Atatürk maskesiyle gizledikleri zaman hiçbir sorun kalmaz!..

Bu ülkenin önündeki en büyük engel, muasır medeniyetler seviyesine bir türlü ulaşamamasının yegâne sebebi, Atatürkçü geçinenler ve Atatürk’ten geçinenlerdir.

Ülke ve millet olarakAtatürkçü geçinenlerden ve Atatürk’ten geçinenlerden kurtulduğumuz gün çağ atlarız, kimse önümüzde duramaz!..