Yıllarca süren bir evlilik hikâyesi. Kocası her yıl evlilik yıl dönümünde eşine bir demet kırmızı gül gönderir. Ancak bir gün vefat eder, kadın hayat arkadaşı olmadan acılar içinde yalnız kalır. Onu o kadar sevmektedir ki neredeyse her gün ağlamakta ve onu düşünmektedir.

Günler geçer ve evlilik yıldönümleri yaklaşmaktadır. İlk defa eşi olmadan bir yıldönümü olacaktır. Kadın bu düşünceyle iyice kederli bir duygusal duruma düşmüştür. Nihayet evlilik yıldönümü günü gelir. Kadın eşini özlemle yâd ederken kapı çalar, kapıda bir demet kırmızı gül durmaktadır. Kadın kalbi heyecandan adeta yerinden fırlayacak gibidir. Demetin içinde bir not, şöyle yazmaktadır notta: “Karıcığım biliyorum bu yıl birbirimizden ayrı geçiyor evlilik yıldönümümüz. Sen benim her zaman dert ortağım, sırdaşım ve hayat arkadaşım oldun. Ölüm sana olan sevgimi azaltmadı ve senden vazgeçmiş değilim. Evlilik yıl dönümün kutlu olsun. Bu güller sana sen kabul ettiğin müddetçe gelecek ta ki çiçekçi seni evde bulamayana kadar, o gün 5 kez gelecek ve eğer sen hala yoksan anlayacak ki sen de benimle berabersin”

Kadın heyecanla çiçeğin gönderildiği çiçekçiyi arar. Acaba kendisine bir kötü şaka mı yapılmaktadır. Çiçekçi telefonu açar ve her şeyi kadına anlatır. Hanımefendi eşiniz size her sene bu güllerden gönderirdi ve o bana eğer bir gün ölürsem bu gülleri her sene aynı vakitte yine götürmemi söyledi. Bunların ücretlerini fazlasıyla ödedi. Kadın bu evlilikle hayatının en güzel seçimini yaptığını bir kez daha fark ederek Allah’a şükreder.

Selametle…