İstanbul’da günde milyonlarca insanın kullandığı metrobüs hattı, oldukça farklı bir uygulama ile gündeme geldi. Birkaç gün önce iki metrobüsün kafa kafaya çarpışması haberinden sonra gözler tekrar metrobüs hatlarına çevrildi. Metrobüs duraklarına koyulan bisikletler sayesinde isteyen herkes spor yapabiliyor. Üstelik spor yaparken üretilen enerji ile birlikte akıllı telefonlarını da şarj ediyorlar. Vatandaşın uygulamaya yoğun ilgi göstermesi üzerine bu tarz girişimlerin çoğalacağı düşünülüyor.

ŞU ANDA SADECE 3 DURAKTA KULLANILIYOR

Bahsi geçen uygulama şuanda sadece 3 durakta kullanıma sunuldu. Metrobüs durakları arasında TÜYAP, Mecidiyeköy ve Karaköy duraklarına koyulan bisiklet sayesinde spor yapmak artık mümkün bir hale geldi. Metrobüs saniye aralıklarla duraktan geçiyor olsa da, spor yapmak veya telefonlarını şarj etmek isteyen herkes, bu aleti kullanmak zorunda kalacak.

PEDALA BASAN TELEFONU BEDAVA ŞARJ EDİYOR

İETT tarafından hizmete alınan bu bisikletlerin bir değişiği daha öncede Avrupa’da ortaya çıkmıştı. Metroya ücretsiz bilet almak isteyen insanlar şınav çekiyor veya 50 kez zıplıyordu. Bu tarz girişimler hem vatandaşın ihtiyacını karşılıyor hem de aktif spor hayatına teşvik ediyor. İETT’nin verdiği bilgilere göre yeni nesil bu aletlerin daha çok durağa koyulması için çalışmalar başladı.

Öte yandan, TRT 1 ekranlarının sevilen dizisi Payitaht Abdulhamit dizisinin oyuncularından Mısırlı Ali Gaman da uygulamayı denedi. Uygulamadan memnun kaldığını dile getiren Gaman, çevresindekilere de tavsiye edeceğini söyledi.

Muhabir: Haber Merkezi