Terör örgütü PKK elebaşı Abdullah Öcalan bugün, terör örgütüne silah bırakma çağrısı yaptı. Öcalan, "PKK kendini lağvetmeli. Tüm gruplar silah bırakarak kendini feshetsin" dedi. Öcalan'ın çağrısını DEM heyeti, İstanbul'da kameralar karşısında açıkladı.
PYD'DEN İLK AÇIKLAMA
Bu gelişmeler sonrasında terör örgütü PKK'nın Suriye kolu olan PYD'nin elebaşı Salih Müslim'den bir açıklama geldi. Müslim, "Abdullah Öcalan'ın açıklamalarına katılıyoruz. Siyasi bir grup olarak faaliyet göstermemize izin verilirse silah bırakacağız. Silah kullanmamızın nedenleri ortadan kalkarsa silah bırakacağız" dedi.
YPG: "SİLAH BIRAKMAYACAĞIZ"
PKK’nın Suriye uzantısı olan YPG-SDG, silah bırakmayacaklarını açıkladı. Yapılan açıklamada “Öcalan’ın (silah bırakma) açıklamaları bizimle ilgili değil. Suriye’yi kapsamıyor.” denildi.
BARZANİ'DEN ÇAĞRIYA UYUN AÇIKLAMASI
Irak Kürt Bölgesel Yönetimi Başkanı Neçirvan Barzani, "PKK'yı Öcalan'ın silah bırakma çağrısına uymaya çağırıyorum.” dedi.




