Rusya Savunma Bakanlığı, Ukrayna’daki askeri operasyonlara dair güncel bilgileri paylaştı.
Açıklamada, Rus ordusunun Ukrayna’daki cephe hatlarında ilerleme kaydettiği belirtilerek, Sumi bölgesindeki Novenkoye mezrası ile Donetsk Halk Cumhuriyeti’ndeki Konstantinopol yerleşim yerinin Rus güçlerinin kontrolüne geçtiği bildirildi.
Son 24 saat içinde, Ukrayna savunma sanayisine ait doğal gaz işleme tesisleri, askeri havaalanı altyapısı, insansız hava araçları (İHA) üretim ve kontrol merkezlerine yönelik yoğun saldırılar gerçekleştirildi.
Bakanlık, savaşın başladığı tarihten bu yana Ukrayna ordusuna ait 656 uçak, 283 helikopter, 45 bin 877 İHA, 600 hava savunma füze sistemi, 22 bin 90 tank ve zırhlı araç, 1525 çok namlulu roketatar, 22 bin 390 obüs ve havan topu ile 32 bin 630 özel askeri aracın imha edildiğini açıkladı.