Kocaeli'de yaşayan 38 kişi, internet sitesi ve sosyal medya üzerinden Sapanca'da bulunan bungalov için rezervasyon yaptırıp, önden ödeme yaptıklarını ancak daha sonra temasa geçtikleri kişilere ulaşamadıklarını söyleyerek, Kocaeli Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu.

Kocaeli Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde Kocaeli Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, şüphelileri belirlemek için teknik ve fiziki çalışma gerçekleştirdi.

YAKLAŞIK 120 MİLYON TL DOLANDIRDILAR

İncelemede, şüphelilerin sosyal medya siteleri ve kurdukları sahte internet sitesi üzerinden yayınladıkları bungalov ilanı için çağrı merkezi kurdukları, bu numaraları arayan vatandaşlardan rezervasyon için kapora ve sigorta ücreti aldıkları ve bu yöntemle yaklaşık 120 milyon TL dolandırdıkları belirtildi. 

Sahte Bungalov Ilanıyla 120 Milyon Tl'lik Dolandırıcılık; 30 Şüpheli Adliyede

İstanbul Boğazı'nda gemi trafiği geçici olarak askıya alındı İstanbul Boğazı'nda gemi trafiği geçici olarak askıya alındı

Rezervasyon yapan mağdurların daha sonra aradıkları numaralara ulaşamadıkları ve ayrıca rezervasyon için anlaştıkları bungalovların sahte olduğunu fark etmelerinin ardından şikayetçi oldukları öğrenildi.

3 ŞÜPHELİ ARANIYOR

Şüphelilerin kimliğini tespit eden ekipler, şüphelilerin U.A., A.M. ve M.E. tarafından yönetildiğini belirleyerek 4 Mart günü eş zamanlı olarak İstanbul, Ankara, Nevşehir, Adana, Mersin illerinde operasyon düzenledi. Gözaltına alınan 27 şüpheli, işlemleri için Kocaeli Emniyet Müdürlüğü'ne getirildi.

Soruşturma kapsamında dün Ankara ve Adana'da operasyon gerçekleştirien ekipler, 3 şüpheliyi daha gözaltına aldı. 6'sı kadın olmak üzere 30 şüpheli, emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından Kocaeli Adliyesi'ne sevk edildi.

Dosya kapsamında 3 şüphelinin firari olduğu ve arandığı belirtildi.

Kaynak: DHA