Sinop’ta, Milli Eğitim Bakanlığı ile Tarım ve Orman Bakanlığı iş birliğinde yürütülen “Köy Yaşam Merkezleri” projesi kapsamında atıl durumdaki binalar bakım ve onarımın ardından köylülerin hizmetine sunuluyor. Valilik öncülüğündeki çalışmayla bugüne kadar 10'dan fazla bina yenilendi. Merkez ilçeye bağlı Melikşah köyünde onarılan binanın açılışı yapıldı. Vali Mustafa Özarslan, il genelinde 27 merkez açmayı planladıklarını söyledi.

Köy yaşam merkezlerinde neler var?

Merkezlerde çocuk parkı, muhtarlık, sağlık ve sohbet odaları bulunuyor. Merkezler ayrıca nişan ve düğün gibi etkinliklere de ev sahipliği yapıyor.

Vali Özarslan ne dedi?

Özarslan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kırsalda kullanılmayan atıl binaların yeniden canlandırılarak kamu ve vatandaşların hizmetine sunulması talimatı verdiğini, bunun üzerine kısa sürede çok sayıda binayı onarıp köy yaşam merkezine dönüştürdüklerini söyledi. “Türkiye’de samimiyetle söylüyorum bir örneği yok” diyen Özarslan, asıl amacın komşuluk ve akrabalık ilişkilerinin güçlenmesi, kırgınlıkların ve küskünlüklerin ötelenmesi olduğunu belirtti.

Sinop’taki 464 köyün tamamında kullanılmayan binaların muhtarlara teslim edildiğini anlatan Özarslan, muhtarların bu binaları daha önce yalnızca muhtarlık olarak kullandığını, şimdi ise muhtara küçük bir çalışma ofisi ayrılıp binanın geri kalanının halka açıldığını ifade etti.

Projeye kimler katkı veriyor?

AK Parti Sinop Milletvekili Nazım Maviş, merkezlerin hayata geçirilmesinde neredeyse yetişemediklerini söyledi. Valilik, İl Özel İdaresi, İl Genel Meclisi Başkanı ve Köylere Hizmet Götürme Birliği’nin katkı sunduğunu belirten Maviş, işçilik kısmının Başsavcılığın koordinasyonunda açık cezaevindeki hükümlülerle çözüldüğünü, kum, çimento ve demir gibi malzemeleri ise hayırsever köylülerin desteklediğini anlattı. Muhtarların ve derneklerin de önemli katkı sağladığını ekledi.

İsrailliler Batı Şeria’da zeytin hasadı yapan Filistinli çiftçilere saldırdı
İsrailliler Batı Şeria’da zeytin hasadı yapan Filistinli çiftçilere saldırdı
İçeriği Görüntüle

Açılış nasıl yapıldı?

Konuşmaların ardından açılış kurdelesi kesildi ve dua edildi.

Kaynak: AA