TBMM Başkanı Kurtulmuş, siyasi partilerle yürüttüğü "Terörsüz Türkiye" yasa görüşmelerini tamamlayarak yaptığı açıklamada, hazırlanacak düzenlemede kesinlikle genel ya da şahsa özel bir affın yer almayacağını vurguladı ve terör örgütünün silah bırakmasıyla yeni bir sürecin başladığını söyledi.
Kurtulmuş, “Bu geçici ve müstakil bir yasa olacaktır. Bu yasa kritik bir eşik tanımlayacaktır. Yani örgütün silahlarını bıraktığı ve münfesih hâle geldiğinin tespit ve teyidiyle ilgili bir mekanizma bu yasanın içinde mutlaka olmalıdır. Bu asla bir genel af ya da şahsa ait bir af niteliğinde olmamalıdır.
Büyük olan mesele, özellikle bu yaz aylarında örgüt mensuplarının silah bırakarak ülkeye gelmesini sağlamak ya da örgüt mensuplarının artık bir şekilde örgütsel faaliyetlerinin sonlandığını sağlamak için bu yasanın yol açıcı ve kapsayıcı bir şekilde gündeme getirilmesi gerektiği kanaatindeyiz. Bütün siyasi partilerle yaptığımız görüşmelerde aşağı yukarı ana çerçeve itibarıyla bir anlayış birliğinin olduğu görülüyor.” diye konuştu.