Bakan Fidan'dan İsrail ve ABD yorumu: Kayıtsız şartsız destekliyorlar Bakan Fidan'dan İsrail ve ABD yorumu: Kayıtsız şartsız destekliyorlar

Hande Dipligüneş - ABD’nin Albany kentinde yaşayan Amber Pearson’ın hayatı aşırı temizlik takıntısı nedeniyle katlanılmaz hâle geldi. Günde sekiz saat temizlik yapan, hiç durmadan etrafı toplayan, kapılar pencereler ya da ocağın sürekli açık olup olmadığını kontrol eden kadın hayatını yaşayamıyordu. Doktor doktor gezen Pearson; hem OKB (obsesif kompulsif bozukluk: takıntı) hem de epilepsi hastasıydı. 34 yaşındaki kadın, epilepsiden çok hayatını OKB’nin kontrol ettiğini düşünüyordu.

GÜNDE YARIM SAATE İNDİ

Ellerini kanatana kadar temizlik yapan kadın, sonunda Doktor Ahmed Raslan ile tanıştı. Dr. Raslan, Pearson’a dünyada ilk kez Parkinson için kullanılan çip tedavisini uyguladı. Kadın, beynine yerleştirilen implant sayesinde hem takıntıdan hem de epilepsiden kurtuldu. Pearson artık günde yarım saat temizlik yapıyor. Genç kadın takıntılı hâle gelince çipten gönderilen sinyal bu düşünceleri yok ediyor. Normalde OKB hastalığı uzun süre ilaç tedavisi ve psikoterapi gerektiriyor.

Editör: Haber Merkezi