İsrail ve Gazze arasında 7 Ekim'de başlayan çatışmalar hız kesmeden devam ediyor. ABD merkezli The New York Times, dikkat çeken bir habere imza attı. 

ABD’li yetkililer, İsrail’in Gazze Şeridi’ndeki askeri harekâtında sivil kayıplarını azaltmak için, Hamas liderleri ve onların altyapısının izini sürerken daha küçük bombalar kullanmak da dahil çeşitli adımlar üzerinde durdu.

İsrail'deki koalisyon hükümetinde "Gazze'nin idaresine" ilişkin tartışmalar sürüyor İsrail'deki koalisyon hükümetinde "Gazze'nin idaresine" ilişkin tartışmalar sürüyor

The New York Times'ın (NYT) haberine göre, söz konusu öneriler, ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken Cuma günü İsrail ziyareti sırasında Başbakan Binyamin Netanyahu ile görüşmesinde gündeme geldi.

NYT, Amerikalı Bakan’ın, İsrail’in “Hamas mensuplarını bulma hedeflerine ulaşırken” tavsiyelerini yerine getirebileceğini söylediğini de yazdı.

"KÜÇÜK BOMBALAR"
Gazete, söz konusu öneriler arasında, Hamas liderlerini hedef alma yöntemlerinin geliştirilmesi, saldırı başlatmadan önce Hamas’ın komuta ve kontrol ağları hakkında daha fazla istihbarat toplanması, tünel ağını çökertmek için daha küçük bombalar kullanılması ve sivil nüfusu ayırmak için kara kuvvetlerinin kullanılması gibi yöntemler önerildiğini ifade etti. 

 

 

Editör: Haber Merkezi