İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı'ndaki Turkish Teknik Hangarı'nda düzenlenen etkinlikte konuşan THY Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı Ahmet Bolat, şirketin son yirmi yılda gösterdiği büyümenin ve küresel havacılığın en önemli aktörlerinden birine dönüşmesi hikayesinin en güzel örneklerinden birinin AJet olduğunu söyledi.

THY'nin 2003'te yeni bir anlayış ve küresel bir vizyonla değişimine başladığını belirten Bolat, "Türk Hava Yolları bir zamanlar görüldüğü butik havayolu algısını kısa sürede kırarak hem filo büyüklüğünde hem uçuş ağında hem de hizmet kalitesinde bir devrim gerçekleştirmeyi başardı. Sadece 10 yıl içinde dünyanın en çok ülkesine uçan havayolu haline gelmemiz ve en saygın derecelendirme kuruluşları tarafından üst üste 'Avrupa'nın En İyi Havayolu' gibi sayısız ödüle layık görülmemiz yolumuzun ve stratejimizin doğruluğunu ortaya koyuyor." dedi.

Bolat, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın vizyonu ve sivil havacılığa verdiği destekle hızla gelişen Türk havacılığının, bugün dünyanın en değerli ilk 10 hava yolu arasında olan THY ve Avrupa'nın en yoğun havalimanlarından İstanbul Havalimanı gibi iki dünya markasına sahip olduğuna dikkati çekti.

AJet'in 2033 hedefleri arasında uçuş ağını 44 ülkeye çıkarmak bulunuyor

Türk havacılığının yaptığı atılımın hem küresel hem de yerelde yerini aldığını dile getiren Bolat, THY'nin bir markası olarak 2008'de kurulan AnadoluJet'in yolcularına bu süreçte hizmet verdiğini hatırlattı.

Bolat, AnadoluJet'in bu yılki yüzde 30 büyüme hedefini başarmasının, sadece iç hatlarda yüzde 41 büyümesi ve 20 milyonun üzerinde yolcu taşımasının bu vizyonun gerçeğe dönüştüğünün en büyük işareti olduğunu vurgulayarak, şöyle devam etti:

"AJet, 2024'te de yüzde 12 büyüyerek 24 milyon, 2033 yılında da 55 milyon yolcu taşımayı hedefliyor. Eminim ki AJet markası bu sayıların daha da fevkinde başarılar elde edecek. Bugün 90 uçaklık filosuyla iç hatlarda 41, dış hatlardaysa 29 ülkede 48 noktaya uçan AnadoluJet, Türk Hava Yolları'nın deneyimli kabin ve kokpit ekibiyle birlikte standartlarını yükseltmeye ve küresel bir oyuncuya dönüşmeye devam etti. Yeni ismi, yeni logosu ve yeni kadrosuyla AJet ilk etapta operasyonlarını 3 bin çalışanıyla sürdürecek. Kısa sürede planlama ve özverili çalışmayla hedeflerinin çok daha ötesine geçeceğine inandığım AJet'in 2033 hedefleri arasında uçuş ağını 44 ülkeye çıkarmak ve çevreye duyarlı, karbon salımı az yeni nesil uçaklardan oluşan 200 uçaklık bir filoya ulaşmak bulunuyor. Yeni ismiyle küresel ölçekte büyümeye aday olan AJet'in, sektörün düşük maliyetli havacılık anlayışının önemli bir parçası olacağına inancım tam."

AJet, İstanbul Sabiha Gökçen'i ekonomik uçuş merkezi haline getirecek

AJet'in genel müdürü Kerem Sarp ise, şirketin yeni vizyonu ve hedefleri hakkında bilgi verdi.

Sarp, AJet'in düşük maliyetli havacılık anlayışını yenilikçi bir bakış açısıyla hayata geçireceğini belirterek, "AJet, daha geniş bir kitlenin hava ulaşımı hizmetinden yararlanmasını sağlayacak. Sunulan hizmetin sadeleştirilmesi ve ekonomi sınıfı konfigürasyonuyla elde edilecek maliyet avantajı da bilet ücretlerine yansıtılacak." dedi.

AJet'in 2024 yılı mart sonu itibarıyla İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı ve Ankara Esenboğa Havalimanı merkezli olarak operasyonlarını sürdüreceğini kaydeden Sarp, "Sabiha Gökçen Havalimanı, Türkiye'nin en önemli ikinci havalimanı. AJet'in buraya merkezlenmesi, İstanbul'u ve Türkiye'yi ekonomik uçuş merkezi haline getirmeye katkı sağlayacak." diye konuştu.

AJet'in yeni logosunda mavi ve siyah renkler kullanıldı

AJet'in yeni logosunda, şirketin yeni vizyonu ve hedefleri yansıtılmak üzere mavi ve siyah renkler kullanıldı. Mavi renk, güveni ve yeniliği, siyah renk ise gücü ve kararlılığı temsil ediyor.

Logoda ayrıca, şirketin kurumsal kimliğini oluşturan "A" ve "J" harfleri yer alıyor. Harfler, sade ve modern bir tasarımla bir araya getirilerek, şirketin yenilikçi ve dinamik ruhunu yansıtıyor.

Hepsiburada Premium Anne Çocuk Kulübü Açıldı Hepsiburada Premium Anne Çocuk Kulübü Açıldı



 

Kaynak: Haber Merkezi