Sadece filmler değil oyunlar da hikayeye ve senaryoya ihtiyaç duyar hâle geldi. Oyun oynamayı sevenler ve profesyonel oyun oynayan kimseler senaryosu olan oyunları oynamaya başladılar. Ayrıca öyküsünü beğendikleri oyunlara yöneldiler. Aşağıda dünyanın enleri arasına girmeyi başaran en iyi hikayeli oyunlar listesi hazırlanmıştır. Her oyun birbirinden kaliteli, birbirinden muhteşem hikayelere sahiptir. Kısa sürede oynamaya başlayabilirsiniz.

1. The Witcher Üçlemesi

Hikayesi olan oyunlar arasında başı çeker. Netflix’te dizisi de yayımlanan Witcher, oyun sürümünde de macerasından hiçbir şey kaybetmiyor. Aksiyonu, heyecanı ve inanılmaz dünyasıyla göz doldurmayı başarıyor.

Çok satan romanlar listesinde zirvede olan The Witcher, kitabı ve dizisi haricinde oyunuyla da dikkatleri üzerine çekmeyi başarıyor. Şaşırtıcı ve sarmal senaryo yapısına sahip oyun, inanılmaz dünyası ve birbirinden güçlü karakterleriyle amatör veya profesyonel her oyuncunun ilgisini çekiyor. Oyun hem pc hem de konsol oyunu olarak satılmaktadır.

2. Last of Us

Korku, macera ve aksiyon türlerini başarılı bir şekilde harmanlar. 2013 yılında piyasaya çıkan oyun, kısa zamanda geniş kitleler tarafından oynanmaya başlanmıştır. Neil Druckmann’ın yapımcılığını üstlendiği oyun, aile ilişkisi ana teması etrafında döner. Oyunun genel konusu şudur: Salgın sonrası dünyada hayatta kalmaya çalışan insanlar.

Atmosferi, yüksek çözünürlüğe sahip grafik yapısı, inanılmaz karakterleri ve harika öyküsüyle sizleri sarsacak. Film tadında ilerleyen oyun pc oyunu olarak bulunmamakta, sadece Play Station için uygundur. En İyi Erkek Seslendirme Sanatçısı gibi birçok dalda ödül almayı başarmıştır.

3. Beyond: Two Souls

Charles Coutier’ın yapımcılığını üstlendiği oyun, Quantic Dream tarafından geliştirilmiştir. Ardından piyasaya ve oyun severlere sunulmuştur. 2013 yılında sevenleriyle buluşan oyun, kısa süre içinde zirve yapmayı başarmıştır. Dünyanın birçok yerinde, milyonlarca kişi tarafından oynanmıştır. En iyi hikayeli oyunlar sırlamasında kritik bir yere sahiptir.

Jodie adlı küçük bir kızın ölümü ve ölüm sonrasını incelemesi etrafında olaylar gelişir. Film şeklinde ilerleyen oyun, hikayeli oyunlar sıralamasında yukarılardadır. Oyunu tek başınıza oynayabilirsiniz. Arkadaşlarınız ve kardeşlerinizle oynayabilmeniz için çok oyunculu modu da geliştirilmiştir.

4. God of War Serisi

Muhteşem video oyun serilerinden biridir. Play Station için dizayn edilmiştir. Piyasaya ilk kez 2005 yılında çıkarılmıştır. David Jaffe, Cory Barlog gibi usta tasarımcılar tarafından hazırlanmıştır. Hack and slah türündeki ender iyi oyunlardandır.

Harika kahraman tasarımları, mükemmel öyküsü, su gibi akan senaryosu, güçlü grafik çizgileri sayesinde oyun oynama zevkinizi arttırır. Yunan mitolojisi alt metnine sahiptir. Mitolojiyle uzaktan yakından ilgisi olanlar, bu oyunu sakın kaçırmamalı. Kratos adlı kahramanın Yunan tanrılarıyla savaşması oyunun ana öyküsünü oluşturur.

5. BioShock Serisi

En iyi hikayeli oyunlar arasında yer alır. Aslında nişancı oyunudur. Ghot Story Games, 2K gibi şirketler tarafından geliştirilmiştir. Ken Levine, Zak McClendon gibi sanatçılar tarafından tasarlanmıştır.

Oyunun genel öyküsü şöyledir: Suyun altında işleyen bir dünyayı anlatır. Bu dünya ütopik nitelikler taşımaktadır. 1960 yıllarında geçen öykü macerası, aksiyonu, görselliği ve zeki karakterleriyle oyundan ziyade bir film vasfı taşır. Rapture adı verilen bu dünyada hayatta kalmak temel amaçtır. Oyunun sizden istediği görevleri doğru bir şekilde yerine getirerek ilerleyebilirsiniz.

6. To the Moon

2011 yılında piyasaya sürülen To The Moon, tek oyuncu moduna sahiptir. Aşırı iyi ve kaliteli görselliği yoktur. Ancak duygusal ve etkili bir öyküye sahiptir. En iyi hikayeli oyunlar arasında yer alır. Freebird Games tarafından geliştirilmiştir. Zaman geçirmek, kafa dağıtmak ve kendini öyküye kaptırmak isteyenler için bulunmaz bir cevherdir. Macera oyunları kategorisinde önemli bir yerdedir. Duygusal sahneleriyle oyuncuları bir hayli etkileyen, kaliteli bir oyundur.

Bunlar da İlginizi Çekebilir:

2020’de en çok oynanan online oyunlar içerisinden 7 öneri ?OyunHabere Git

En çok kazanan futbolcular 2020: Messi lider, Mbappe tırmanıyor⚽?SporHabere Git

Kesintisiz Heyecan İçin En İyi 10 Aksiyon OyunuOyunHabere Git

Editör: TE Bilisim