Zihinsel ve psikolojik kökenli rahatsızlıklar için güçlü bir ilaç olan Citoles hakkında detaylar merak ediliyor. Vatandaşlar genellikle ilaç için ‘Citoles Nedir, Ne İşe Yarar’ gibi sorulara yanıt arıyor. Ayrıca, Citoles’in Yan Etkileri ve fiyatı konusunda bilinmesi gerekenler de vatandaşların en çok merak ettiği konudur. Bu sayfada yer alan detaylar üzerinden Citoles’in Yan Etkileri ve Citoles ne işe yarar gibi sorulara yanıt bulacaksınız. Peki, Citoles Nedir, Ne İşe Yarar? Citoles’in Yan Etkileri Nelerdir, fiyatı ne kadar? İşte ilaçla ilgili bilinmesi gerekenler…

Citoles İlacı Nedir?

Citoles, psikolojik ve zihinsel rahatsızların bazılarında, depresyon haline girmiş olan bireylerde ve yoğun anksiyete yaşayan kişilerin tedavisinde kullanılan reçeteli bir antidepresan ilaç türüdür.

Seçici olan serotoninin geri alım inhibitörü grubunda bulunmaktadır. Beyin içerisinde yer alan serotonin hormonunun miktarını artırarak zihinsel olarak dengenin korunmasına ve daha kontrollü yönetilmesine sebep olur.

Zaman zaman panik atak rahatsızlığı ile hekime başvuran hastalara da tavsiye edildiği görülmektedir. Çoğu antidepresan ilaçlarında olduğu gibi Citoles de doktor kontrolünde kullanılmalı ve birey bu ilacı kendi kendine danışma yapılmadan kullanmamalıdır.

Bu ilacın doz artışına ve doz düşürülüşüne hekim kontrolüne gidilerek devam edilmelidir. Hasta kendini iyi hissetse bile doz miktarı muayene olmadan düşürülmemelidir.

Citoles Nasıl Kullanılır?

Citoles’in kullanımı tek bir doz halinde günde bir defa olmak üzere kullanılmalıdır. Citoles gıdalarla beraber veya öğün aralarındaki boşluklar değerlendirilerek kullanılmalıdır.

Citoles çiğnenmemesi ve ezilip suyla karıştırılmaması gereken bir ilaçtır bu yüzden bol su ile oral yolla içilerek tüketilmelidir. Eğer yutma problemi yaşanıyorsa çentikli kısımdan ikiye bölünerek içilebilir.

İlaç düzenli olarak her gün aynı saatte ve aynı düzen içerisinde istikrarlı olarak tüketilmelidir. İlaç doktorun belirlemiş olduğu tüketim programının dışına çıkmamalıdır. Hasta oluşabilecek olan yan etkilere maruz kalmamak için doktoru belirlemeden ilacı bırakmamalıdır.

Dozu almak için bir öğün atlanırsa iki doz ilaç tek seferde tüketilmemelidir.

Citoles İlacı Ne İşe Yarar?

Citolesin kullanım amacı zihinsel ve psikolojik kökenli olan çoğu rahatsızlığı çözüme kavuşturmak veya kontrol altında tutmaktır. Citoles’in kullanım amaçlarında biri ortaya çıkan depresyon rahatsızlığı durumunun ortadan kaldırılmasıdır.

Bunun dışında duygusal durumların ve yaşanan duygu zorluklarının iyileştirilmesinde kullanılır. Majör depresif olarak adlandırılan psikolojik durumun ortadan kaldırılmasında kullanılır.

Sosyal anksiyete bozukluğuna sahip bireyler bu rahatsızlıktan dolayı hekime başvurduğu zaman reçete edilen ilaçlardan biri olma özelliğine sahiptir. Yaygın anksiyete bozukluğunun iyileştirilmesinde de ortadan kaldırılmasında da hekimler bu ilaçtan faydalanır.

Aynı zamanda obsesif koplülsif bozukluk durumunun iyileştirilmesinde de kullanılan tedavi yöntemlerinden biridir. Bunaltı bozukluğunun, Agorafobi olarak adlandırılan rahatsızlığa yakalanan insanların tedavisinde ve panik bozukluklarda kullanılır.

Bazı hastalarda ise çok fazla kaygı ve endişe halleri görülür bu durumda da yine faydalanılan ilaçlardan biri olmuştur.

Citoles Yan Etkileri Nelerdir?

Antidepresan ilacı olma özelliğine sahip olduğundan dolayı yan etkileri görülmektedir ancak oluşabilecek bu yan etkiler çok azdır. Yan etkiler az olsa da oluştuğu taktirde genellikle ilacın kullanılmaya başlanmasından bir veya iki hafta sonra görülmektedir.

Citolesin yan etkilerinden bazıları şunlardır:

Kilo alma durumunda yaşanan dengesizlikler, alma veya düşüş yaşama. Uyku bozuklukları sonucu oluşan sürekli esneme hali. Gün içerisinde yaşanan baş ağrısı hali. İlaç kullanımı sonra oluşmaya başlayan kulak çınlaması durumu. Ağız içerisinde yaşanan kuruluk ve gün içerisinde mide bulantısı hali. Eskisiyle kıyaslandığında libidoda düşüş yaşanması ve cinsel isteksizlik durumu. Uyku sırasında eskisine nazaran daha garip ve uç rüyaların görülmesi. Uyku düzeninde bozukluklar yaşanması. Tat alma problemi. Karaciğer fonksiyonları ve ölçümlerinde değişiklikler yaşanması. Gün içerisindeki hareketlilik durumunda yaşanan farklılıklar. Nadiren de olsa intihar düşüncesinin zihni meşgul etmesi. Halsizlik ve miskinlik hali

Citoles Fiyatı Ne Kadar?

Citoles’in fiyatı diğer ilaç türlerinde olduğu gibi zaman zaman değişiklik göstermektedir ancak 28 tabletten oluşan ve 10 miligram olan bu ilacın güncel fiyatı 23 TL’dir. 10 miligram bir orana sahip ve 56 tabletten oluşan türü ise 49.47 TL’dir.

Tablet sayısı düştükçe fiyat da düşmektedir.

Bunlar da İlginizi Çekebilir:

Lansor Nedir, Ne İşe Yarar? Lansor’un Yan Etkileri Nelerdir, fiyatı ne kadar?

Glifor Nedir, Ne İşe Yarar? Glifor’un Yan Etkileri Nelerdir, Fiyatı ne kadar?

Dideral Nedir, Ne İşe Yarar? Dideral’in Yan Etkileri Nelerdir, fiyatı ne kadar?

Cipro Nedir, Ne İşe Yarar? Cipro’nun Yan Etkileri Nelerdir, fiyatı ne kadar?

Editör: TE Bilisim