Beşiktaş’ta PKK’lı teröristlerin alçak 2 bombalı saldırı ile 44 vatan evladını şehit etmesi sonrası, Türkiye’nin milli güvenliğini sağlamak, bölünmez bütünlüğünü korumak için Başbakan Binali Yıldırım, MHP lideri Devlet Bahçeli, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Çankaya Köşkü’nde 2.5 saatlik zirve gerçekleştirdi.

Türkiye’yi düşünmeliyiz

Zirve sonrası liderler kameraların karşısına geçti. Toplantıda masaya yatırılan konulara değinen Yıldırım, Türkiye söz konusu olduğunda partilerinin ideolojilerinin bir kenara bırakılması gerektiğine vurgu yaparak, “Bu toplantımızda şunu bir kez daha gördük ki terörle mücadele konusu, Türkiye’de siyaset üstü bir konudur ve parti görüşümüz, düşüncemiz farklı olabilir ama terörle mücadele konusunda kararlılık, gerek CHP’de gerek MHP’de gerekse de AK Parti’de devam etmektedir” diye konuştu.

Her yerden saldırıyorlar

Türkiye’nin dört bir yandan üst aklın taşeronları tarafından saldırıya uğradığını aktaran Başbakan Yıldırım, terörle mücadelenin beka meselesi olduğuna vurgu yaparak, şunları kaydetti: “Ülkemizin gelecek sorunudur. Burada, içeride ve dışarıda kim ne söylerse söylesin, bizim açımızdan anlamı yoktur. Anlamı olan Türkiye’nin birliği beraberliği, toprak bütünlüğünün devam etmesi, milletimizin kardeşliğinin zarar görmemesidir. Bu çerçevede geniş kapsamlı değerlendirmeler yaptık. Yapılan çalışmalar hakkında gerek Suriye’de gerek Irak’ta gerekse yurt içinde, konuları sayın genel başkanlarla paylaşma fırsatı buldum. Kendilerinin düşüncelerini dinledik. Bize önerileri oldu, onları da not aldık. Gayet verimli bir toplantı oldu.”

Kararlı mücadeleye devam

Terörle mücadele, 15 Temmuz darbe girişimi sonrası FETÖ’cü hainlerin temizliğine yönelik çıkarılan OHAL ve KHK’lar konusunda milli bir duruş sergileyen MHP lideri Bahçeli ise Türkiye’yi korumak için herkesin elini taşın altına koyması yönünde çağrı yaparak, “Sayın Başbakanımızın çağrısı üzerine, Türkiye’de acımasızca ve alçakça sürdürülmek istenen terörle mücadeleyi değerlendirmek amacıyla yapılmış olan toplantı, milletimizin beklentilerine cevap verebilecek bir olgunluk içerisinde gelişmiştir. Siyasi partiler, terörle mücadelenin kesin ve acımasız bir kararlılıkla sürdürülmesini talep etmektedir” dedi.

79 milyon savaşmalıyız

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu da, 79 milyonun terörle topyekun mücadele etmesinin önemine dikkat çekerken, CHP olarak hükümetin yanında olduklarının mesajını verdi ve şöyle devam etti: “Terör bir siyasi partinin tek başına çözeceği bir olay olmanın da ötesinde, bütün siyasi partilerin, bütün vatandaşların, bütün sivil toplum kuruluşlarının ortak sorunudur. Bu ortak soruna karşı, ortak mücadele etmemiz gerekir. Bu mücadeleye kim ön ayak oluyorsa, bizler de haklı olarak onlara her türlü desteği vermek durumundayız.”

Kılıçdaroğlu ne yapacak?

Kılıçdaroğlu, bir o kadar, anlamlı ve takdir toplayacak sözleri kamuoyunda yeni bir tartışmayı ateşledi. Yenikapı ruhuna karşı çıkan, FETÖ’cü ve PKK’lıların temizlenmesini sağlayan OHAL’e tepki gösteren, FETÖ’cü gazetecilere ve PKK’lı gazetelere sahip çıkan,  terör destekçisi AB’nin yanında duran, bebek katillerinin eş elebaşı Demirtaş’a kalkan geren, CHP’yi terör üssüne dönüştüren Kılıçdaroğlu’nun sözüne ne kadar sadık kalacağı vatandaşta büyük bir merak uyandırmış durumda… 

Editör: TE Bilisim