Galatasaray Kulübü İkinci Başkanı Abdurrahim Albayrak, Yenibosna'daki ofisinde Galatasaray'ı takip eden basın mensuplarıyla sohbet toplantısında bir araya geldi.

Pandemi kurallarına uygun şekilde gerçekleşen toplantıda Başkan Albayrak, “Galatasaray’ın 2. yarılarda şampiyonluk modunu” açtığını belirtti.

Albayrak, sona eren ara transfer dönemindeki çalışmaları, yeni transferlerin performanslarını, Fenerbahçe'ye transfer olan milli futbolcu İrfan Can Kahveci ve yılbaşında havai fişek kazası geçiren Omar Elabdellaoui ve Onyekuru hakkında görüşlerini dile getirdi.


Galatasaray Kulübü İkinci Başkanı Albayrak, Diriliş Postası’na önemli açıklamalarda bulundu.

TRANSFERDE TECRÜBE

Abdurrahim Albayrak, ara transfer döneminin stresli geçtiğini aktararak, şöyle devam etti: "Çok stres yaşadım. Muhammed'de de zorluklar yaşadık. Bir Fransız kulübü araya girdi. Mısır'daki kulübünde durmadan yönetim değişti. Çok zor bir transferdi. Gecemizi gündüzümüze katarak transferleri tamamladık. Yaşadığımız stresi anlatamam. Koronavirüsten ilk hastaneye yatanlardanım, o acıyı çekenlerdenim ama bu kadar stres yaşamadım. Saatle yarışıyorsunuz, söz vermişsiniz, insanları transfer konusunda beklentiye sokmuşsunuz. Bir uçak veya sis yüzünden getiremediğimi söylersem vay başıma gelene... Ancak bence güzel iş çıkardık. İstediğimiz bütün transferleri gerçekleştirdik.”

İRFAN İYİ GALATASARAYLI

Abdurrahim Albayrak, Fenerbahçe'ye transfer olan milli futbolcu İrfan Can Kahveci'nin çok iyi bir Galatasaraylı olduğunu belirtti. Albayrak, “İrfan çok istedi ama verebileceğimiz maksimum parayı verdik. Bunun üzerine çıkamayacağımızı söyledik. Ancak hiçbir zaman bir futbolcuya odaklanmadık. Görüşmelerimizi sürdürdük. İrfan olmayınca hemen Fernandes'i getirdik. İrfan'ı alsaydık Fernandes'i de getirirdik. Kendisi çok önemli bir futbolcu. Onu Türkiye'ye Fatih Hocamız dışında kimse getiremezdi. İrfan'ı gelecek için yatırım olarak düşündük. İrfan Can çok iyi bir Galatasaraylı ancak başka takıma gitmiş oyuncular hakkında fazla konuşmayalım. Fernandes'in Türkiye'ye gelmesi bir rüya. Bunu gerçekleştiren de Rui Costa ile Fatih Terim. Bu rüyayı Fatih Terim gerçekleştirdi. Ben sadece imzaları attım." dedi.

MURİÇ BURADA AĞLADI

Başkan Albayrak, "Hiçbir futbolcuya kırgınlığım olmadı ama üzdü. Mert Hakan'ın Vedat Muriç'in burada fotoğrafları var ama paylaşmam. Vedat gece saat 02.00'de buradan giderken boynuma sarılıp ağladı. Ancak bunlar olacak. Bütün futbolcuları bir kulüp alamaz.” ifadelerini kullandı. Öte yandan, Abdurrahim Albayrak, yılbaşı gecesi yaşadığı kaza nedeniyle lisansı çıkarılmayan Norveçli sağ bek Omar Elabdellaoui için çok umutlu olduklarını söyledi. Onyekuru hakkında ise, “3. defa bize transfer oldu artık sezon sonu satın alacağız” açıklamasını da sözlerine ekledi.

Editör: TE Bilisim