Sendikadan yapılan açıklamada üyelerin her sorununda çözüm ortağı olarak yanlarında yer aldıkları belirtildi. Engelli çalışan üyelerinin kanunda ön görülen işler dışında kendi engellerini aşacak işlerde çalıştırılmaması da üstünde durulan diğer bir önemli konu olarak öne çıkıyor. Ayrıca açıklamada devletin engelli çalışanlara sağlamış olduğu her türlü yasal indirimler ve desteklerin eksiksiz olarak ulaştırılması ve faydalandırılması, aynı zamanda engel durumlarıyla ilgili tedavilerin yanı sıra ihtiyaç duydukları yardımcı ekipmanın sürekliliği için gerekli olan sağlık kurul raporlarının yenilenmesine varıncaya kadar her türlü yasal iş sürecinde bilgilendirme desteğinin verildiği vurgulandı.

İş yerinde eksik olan engelli rampası, asansör ve tıbbi müdahale ekibi gibi eksiklikleri sendika üyeleri adına işverenle istişare edip çözüldüğü de hatırlatıldı.

"HER BİREY ENGEL ADAYIDIR"

Sendika teşkilatı içerisinde de kendilerine uygun görevler vererek sosyal projelerde motivasyonlarını destekleyici faaliyetler düzenleyen sendikanın İstanbul İl Başkanı Yasin Sevgili  “Her birey engeli adayıdır.” diyerek tüm engelli çalışanları E- devlet üzerinden 15 nolu taşımacılık iş kolunda faaliyet gösteren 350 nolu Öz Taşıma İş Sendikası’na üye olmaya davet etti.

Konuya dair daha detaylı bilgi için sosyal medya üzerinden sendika ile 7/24 irtibat kurulabilir.

Facebook: sevgiliyasin
İnstagram: benimsendikam

Twitter: benimsendikam

Ayrıca “05367720656” nolu telefon üzerinden Whatsapp danışma hattına 24 saat soru veya öneride bulunulabilir.

Editör: TE Bilisim