Çiftçilere destek ödemesi ne zaman yapılacak? Çiftçi destek ödemeleri 2021 ne zaman yatacak? Soruları vatandaşlar tarafından sıkça araştırılıp merak ediliyor. Tarımsal destek ödemelerinin ne zaman ödeneceğini merak eden vatandaşlar sıkça arama motorlarına sorular sormaya devam ediyor. Tarım ve Orman Bakanlığından yapılan son dakika açıklamasına göre tarım destek yardımının ne zaman yatırılacağı ise yanıt buldu. İşte tüm detaylar haberimizde…

ÇİFTÇİLERE DESTEK ÖDEMESİ NE ZAMAN YAPILACAK?

Kabine Toplantısı sonrası açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları söyledi;

Çiftçilerimize gübre destekleriyle ilgili 2 müjde vermek istiyorum. Gübre desteklerini %100 artışla 2 katına çıkartıyoruz.

Buğday, arpa, çavdar, yulaf gibi hububat ürünlerinde desteği 16 liraya yükseltiyoruz. Organik ve organomineral gübre kullanan üreticilerimize desteği dekara 20 liraya yükseltiyoruz. İlkbahar döneminde hesaplarına yatırılacaktır. Çiftçilerimiz üretmeye devam ettikçe biz de onları desteklemeyi sürdüreceğiz.

ÇİFTÇİ DESTEK ÖDEMELERİ 2021 NE ZAMAN YATACAK?

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli çiftçilere destek ödemesi hakkında açıklamalarda bulundu. Bakan Pakdemirli, "Tarımsal destek ödemeleri kapsamında 367 milyon lira destek ödemesine bugün başlıyoruz, hayırlı olsun" ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim